W 54 nie będzie działał. Skoro nie ma P-TTL. Natomiast w 58 działa.Raven napisał/a:Chodziło o kombinację Metza 54, HSS i pttl.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
RiddlerPL napisał/a:Mam 540 i K10D więc się wtrące z kilkoma wrażeniami.
RiddlerPL napisał/a:Pełne zaskoczenie, teraz myślę co z tym fantem zrobić. Miał ktoś podobne zdarzenie?
modern art = i could do that + yes, but you didn't
RiddlerPL napisał/a:Zauważyłem w weekend, że powstaje ciemna plamka której towarzyszy zapach topionego plastiku. Szczególnie jak błyskam przy szerokim kącie - jak wale na wąskiej wiązce mnie (zapewne palnik dalej do szybki ma)
wpentaksowany (wpentaxiony?) niemożebnie
K-1 wraz z przyjaciółmi.
Waidodayo! https://www.flickr.com/photos/ebelbeb/albums
Zeiss VS Limited
RiddlerPL napisał/a:Nie wiem, raczej mi się wydaje, że lampa powinna być tak zbudowana aby użytkowanie jej na jakie dopuszcza konstrukcja nie powodowało samouszkodzenia, co nie? Nie wyczyniałem z nią żadnych niesamowitych kombinacji tylko robiłem zwykłe zdjecia K10D. Dla mnie oczywiste, że skoro coś nie teges z tą szybka to znaczy, że jest ona trefna - powinna być wytrzymalsza.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
K10d+pentax smc-a 50mm 1.7+pentax F 28-80 3.5-4.5
Rafal napisał/a:co jeszcze?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Raven napisał/a:ja właśnie wróciłem z wesela,
I pewnie jeszcze od stopnia zużycia akumulatorów, temperatury otoczenia i jeszcze wielu innych czynników. A wartości uśrednione pewnie podaje producentdsk napisał/a:liczba zdjęć zależy w pewnym stopniu od tego czy walisz pełną mocą, czy np. doświetlasz cienie...
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N