bigt  Dołączył: 25 Kwi 2011
Henry napisał/a:
bo jest kondensator zabezpieczający przed stałym prądem.
Napięciem.

bloodbro  Dołączył: 27 Sty 2011
udalo mi sie, wszystko zaczelo dzialac, blyska za kazdym razem, ale... no wlasnie, co z tego ze blyska skoro blysku nie widac na zdjeciu, probowalem na dluzszych czasach, ale tez nie bardzo widac, nie wiem co jest problemem, moze ktos pmoc?

Henry  Dołączył: 12 Sty 2010
bigt napisał/a:
Henry napisał/a:
bo jest kondensator zabezpieczający przed stałym prądem.
Napięciem.

Prądem.

bloodbro - a jesteś pewien że Twój aparat nie daje przedblysków pomiarowych - wtedy lampa błyśnie raem z nimi, a kiedy aparat błyśnie drugi raz to już nie błyska bo nie zdąży się naładować. Napisz jaki aparat i ewentualnie spróbuj w trybie M.

Robie w trybie M aparat masz w stopce, k200d jestem pewien ze tylko raz blyska

Henry  Dołączył: 12 Sty 2010
Z wbudowanej błyska tylko raz? Mój pentak k20d błyska dwa razy w odstępie 111ms (właśnie pomierzyłem).

zabralem wszystko do lazienki i zauwazylem cos innego, national jakby blyska 2 razy w krociutkich odstepach czasu

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Zastosuj obiektyw bez styków.

plwk, a jak zaslonie czyms styki to zadziala? bo nie mam nic bez stykow, i tak w ogole to jak to ma zadzialac?

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
bloodbro, jak zasłonisz styki (albo założysz szkło bez) to zadziała - aparat wyłączy pttl i wbudowana lampa błyska ze stałą, maksymalną mocą (swoją drogą nie wiem dlaczego nie da się regulować jej mocy - choćby w 2-3 stopniach)

Skocz do: