K100 | MX | A 28 2.8 | M 50 1.4
SpinDoc napisał/a:Czy wg Was można takie coś nazwać fotografią?
Lubię puszki i szkła
Samp, jak to nie. Grafika to nie malarstwo, rysunek to nie mozaika, fotomontaż to nie fotografia. Jesli ukrywasz pewne techniki to oszukujesz. Jak podmalujesz recznie wydruk linorytu, to oszukujesz.Samp napisał/a:Innych dziedzin sztuk plastycznych nikt nie analizuje pod kątem działań poczynionych na różnych etapach tworzenia.
pozdrawiam,
dzerrry
zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/cypis1
nowsze:
http://picasaweb.google.pl/cypska
"fotoblog":
http://fotocyp.blogspot.com
dzerry napisał/a:fotomontaż to nie fotografia
K10, Tamron 17-50, FA 50/1.4, SMC-M 100/2.8, Tamron 70-300, Metz 48 AF-1, Samyang 8mm "party lens"
PICASA
bynon napisał/a:Bo jesli po zdjeciu malujemy pedzlem czy w PSie czy farbka, to juz raczej nie jest fotografia,
K10, Tamron 17-50, FA 50/1.4, SMC-M 100/2.8, Tamron 70-300, Metz 48 AF-1, Samyang 8mm "party lens"
PICASA
bynon napisał/a:
Przeciez fotografia to nie jest dziedzina sztuki, tylko technika, ktora dopiero mozna stworzyc dzielo sztuki
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Rumpel napisał/a:Co by nie było powiedziane - więcej to krwi napsuje, niż konsensus zawiąże
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:IMHO lepiej gadać o sztuce, nawet czysto teoretycznie, niż ciągle o puszkach i szkiełkach![]()
PICASA
bynon napisał/a:w takim razie pytam sie czy to jest fotografia:
Po pierwsze, to nie atak na osobę tylko na nomenklaturę. Po drugie żeby pokazać za jednym zamachem, że nie jestem sfrustrowany i niezadowolony z własnych osiągnięć oraz mam dystans do siebie i swoich prac, wyzywam kolegę na pojedynek.sTaHCu napisał/a:Ja dodam od siebie tylko tyle: mam wrażenie, że poziom zaciekłości ataków skierowanych przeciwko rzekomym nie-fotografom jest odwrotnie proporcjonalny do zadowolenia z własnych osiągnięć osoby atakującej oraz jej dystansu do tego co robi.
Ż jest P... p.
SpinDoc napisał/a:Po drugie żeby pokazać za jednym zamachem, że nie jestem sfrustrowany i niezadowolony z własnych osiągnięć oraz mam dystans do siebie i swoich prac, wyzywam kolegę na pojedynek.
bynon napisał/a:takim razie pytam sie czy to jest fotografia:
Zabawne, bo ja z kolei myślę, że to:boberski napisał/a:A ja zawsze myślałem ze pojedynki to próby udowodnienia swojego męstwa a nie dystansu do samego siebie....![]()