zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
Z20, Ricoh KR-10x, K100DS ,Psix + szkła
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
zdjecia z roznych obiektywow:
http://www.flickr.com/photos/atheist_lenses/
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
zdjecia z roznych obiektywow:
http://www.flickr.com/photos/atheist_lenses/
marcinp, a po co Ci te zdjęcia? Jeśli można wiedzieć.marcinp napisał/a:Może ktoś wrzucić fotki obiektywu pod mocowanie Pentaxa od strony bagnetu i pierścienia przysłon?
Mam jeden egzemplarz i wydaje się być OK. Ale nie wiem czy inne są lepsze czy gorsze. U mnie przyzwoita ostrość jest od 5.6. Niestety 3.5 to jednak trochę miękko jest. Ale to już wcześniej potwierdziły testy, więc wychodzi na to, że tak ma być.marcinp napisał/a:Jak jest z rozrzutem jakości poszczególnych egzemplarzy?
O jakim trybie "AUTO" piszesz? To w lustrzankach jest taki tryb?marcinp napisał/a:Czy prawidłowo naświetla w trybie auto?
marcinp napisał/a:Tryby Tv, Av, Sv, P i "zielony" to raczej automatyka, czyli wszystko co nie jest M. Chcę zobaczyć jak wygląda dźwigienka przesłony i czy jest :) , żebym mógł ustawiać ją z korpusu i jak wygląda pozycja A na pierścieniu ostrości, którą mają podobno obiektywy w wersji P.
nx10 , 16/2.4, 30/2, 18-55, SEF-42A
K-30 10-20,8,70-300,50
sculptor napisał/a:piotrek0001, zrobiłem kilka portretów, ale trzeba uważać. Robiłem tak dla eksperymentu i tylko i wyłącznie jako dodatek do wcześniejszych stałkowo-portretowych fotek. Umieszczenie obiektywu względem modela/modelki ma kolosalne znaczenia jak przy żadnym innym obiektywie. Musisz ocenić, gdzie zniekształcenia będą najbardziej korzystne lub najmniej niekorzystne...
K-30 10-20,8,70-300,50
nx10 , 16/2.4, 30/2, 18-55, SEF-42A