pepek napisał/a:Tylko banki dosyć późno wprowadziły karty z chipem, więc firmy obsługujące terminale nie miały wprowadzonej usługi weryfikacji kart chipowych.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
pozdrawiam,
dzerrry
Chyba żartujesz. O ile przez ostatni rok się dużo nie zmieniło, to czek w USA jest ciągle jednym z głównych sposobów transakcji bezgotówkowych. Kiedy ostatni raz byłeś w USA i jak długo?guerilla napisał/a:Czeki [...] w USA już znikają również
Jarek Dabrowski napisał/a:Chyba żartujesz. O ile przez ostatni rok się dużo nie zmieniło, to czek w USA jest ciągle jednym z głównych sposobów transakcji bezgotówkowych. Kiedy ostatni raz byłeś w USA i jak długo?guerilla napisał/a:Czeki [...] w USA już znikają również
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Aha. To ja nie mam więcej pytań.guerilla napisał/a:Mój znajmomy podróżował, miał pełno czeków podróżnych
Jarek Dabrowski napisał/a:Aha. To ja nie mam więcej pytań.guerilla napisał/a:Mój znajmomy podróżował, miał pełno czeków podróżnych
modern art = i could do that + yes, but you didn't
dzerry napisał/a:Konta IBAN istnieja w zasadzie tylko w teorii. Sa, ale i tak wszyscy uzywaja starych numerow. Wez sie spytaj jakiegos Niemca jaki jest jego numer IBAN. Na
K-7 | 16-50* | FA 50 1.4 | K 50 1:1.2 | DA 10-17 | AF-540 FGZ | LEICA D-LUX 7
U nas jest tak samo, a mimo to kazdy zna swoj numer IBAN, bo innego nie maCytattransakcje zagraniczne dokonuje malo klientow bankow.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Tak swoja droga, to ciekawe dlaczego Komisja Europejska to toleruje. Wszystkie panstwa Unii maja juz srodki i system, zeby przeprowadzac proste przelewy miedzy bankami w Unii, po to miedzy innymi jest IBAN, a mimo to, banki caly czas pobieraja jakies zlodziejskie prowizje, a przelewy potrafia isc tydzien i dluzej...
Czy w Eurolandzie to juz normalnie i powszechnie dziala? Bo z tego co widze, to w Polsce trzeba miec konto walutowe, zeby moc z przelewow SEPA korzystac.opiszon napisał/a:zainteresuj się przelewem SEPA
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Czy w Eurolandzie to juz normalnie i powszechnie dziala?
dzerry napisał/a:z tego co widze, to w Polsce trzeba miec konto walutowe, zeby moc z przelewow SEPA korzystac.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:
Wklejam korespondencję z pewnym jegomościem, który kontaktuje się z czeskiego Aukro, jest mieszkańcem UK, a chce, żeby obiektyw wysłać jego synowi do USA B]
FB
K-5|F70-210|DA18-55|DA12-24|Sigma400/5.6M|Tak SMC50/1.4|YML50/1.4|Son135/3.5|Kal100/2.8|Tak 200/3.5|TC1.7|Raynox 250&2020|C s100|Panas FZ38
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Otwarlem i nadal zyje ;) markjames1234, 0 opinii, data rejestracji: 25.07.2012rey napisał/a:http://aukro.cz/show_user.php?uid=26088535
cube007 napisał/a:Otwarlem i nadal zyje ;)
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:Nie wiem jak sprawdzić po numerze IP skąd to przyszło ;P
FB
K-5|F70-210|DA18-55|DA12-24|Sigma400/5.6M|Tak SMC50/1.4|YML50/1.4|Son135/3.5|Kal100/2.8|Tak 200/3.5|TC1.7|Raynox 250&2020|C s100|Panas FZ38
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!