ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
matb, niestety nie miałem przyjemności słuchania SA-9500. „Przerabiałem” za to średnio budżetowe modele Pioneer'a jakieś 25 lat temu kiedy wszyscy mieli sprzęt Sony i Technics (notabene ja także). Skusiłem się także nawet na amplituner parę lat temu i ponownie nie byłem zachwycony. Ale jak już chyba wspomniałem, ja po prostu nie przepadam za Japończykami (no może z małym wyjątkiem Rotel'a)... :evilsmile:

pawgra, nie jestem w stanie polecić Ci jakieś konkretnej marki czy modelu. Po pierwsze dlatego, że nie uważam się za osobę kompetentną (nie jestem znawcą tematu – nie mam pojęcia o najnowszych produktach bo zwyczajnie mnie na super sprzęt nie stać). Po drugie tak jak pisałem wyżej każdy ma swój indywidualny muzyczny gust i będzie odbierał dźwięk subiektywnie. Po trzecie wzmacniacz będzie elementem zestawu audio i w różnej konfiguracji sprzętowej będzie się różnie zachowywał. Najlepszym (niestety nie zawsze możliwym) rozwiązaniem jest przetestowanie "własnouszne" - podłączenie go pod swój CD player, swoje kolumny i wysłuchanie swojej najbardziej znanej i ulubionej płyty. I między innymi w związku z tym wszelkie testy, opinie i dywagacje innych są według mnie po prostu guzik warte... :evilsmile:

pawgra napisał/a:
poleć coś "płciowego" najlepiej z jajami...

Jeśli zaś chodzi o coś „płciowego” to proszę bardzo (wspominałem już na poprzedniej stronie) podoba mi się brzmienie (starych modeli): Primare, Luxman, Creek, Marantz a nowszych Advance Acoustic na ten przykład... No i nie wiem czy są z jajami czy też bez, ale na pewno z charakterem... :evilsmile: :-B

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
ADestroyer, gdyby to o mnie chodziło to bym nie zadawał pytań ;-)

Zestaw ma byc prezentem na 60 urodziny wujasa... i ma byc prosty w obsłudze, musi mieć możliwość podłączenia gramofonu z wkładką magnetyczną i ma "ładnie grać"... ;-)

Dodam, że teraz w odsłuchu jest amplituner Tosca (303??) z jakimiś mocno zdezelowanymi kolumnami Tonsila, które pamiętają lata 70 ;-)

PZdr
paw

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
matb napisał/a:
Jak dla mnie takiemu Pioneerowi SA-9500 niczego nie brakuje
Porównywałes do A-400X? :-P
pawgra, zainteresuj się starymi brytyjczykami: NAD, Quad. Również Arcam.

Radmory LS-30 ma mój kolega z pracy i są to zacne głośniki. Ale ZAWSZE trzeba posłuchać głośników przed kupnem.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Gwiazdor napisał/a:
Porównywałes do A-400X? :-P
Tuningowanego czy nie? Ale i tak nie porównywałem. Kiedyś słyszałem jak gra A-400x w wersji DIY i było to pozytywne doznanie. To fakt. Sklepowego nie miałem okazji poznać.

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
podpinajac sie troche pod temat :-)

chodzi mi po glowie "zlozenie" sobie czegos co by gralo najlepiej przyzwoicie ;-)
myslalem nad zestawem: amplituner + cd i do tego na razie jakies glosniczki ktore walaja mi sie po domu, a potem inwestycja w glosniki

Najwiekszym problemem jak zwykle jest budzet bo chcialbym sie zamknac w 600zl za amplituner + cd

Naczytalem sie juz w tym temacie i oczywiscie teraz jeszcze bardziej nic nie wiem :-P
chodzi mi po glowie Denon albo jakas Yamaha tylko nie bardzo wiem na co zwrocic uwage
Nadmienie tylko ze audiofilem absolutnie nie jestem- wg mnie nawet wieza Sony rx 80 gra calkiem niezle :-D

Skocz do: