karols napisał/a:Jak pojedzie na kolejne ze starym aparatem wyjdzie kupa. Wiec TO JEST KWESTIa SPRZETU bo inaczej firmy by nie robily aparatow za 3 tys skoro ze za 300 zrobia to samo...
wybacz, ale mam wrażenie, że koleżanka po prostu zrobiła coś więcej w kierunku "chcę mieć dobre foty" niż tylko zakup aparatu (może przeczytała instrukcję, albo nawet jakiś poradnik, chociażby w Internecie), a jeżeli chodzi o porównanie do owczarka niemieckiego, to póki co ty się wykazałeś kindersztubą na poziomie tegoż psowatego w stosunku do niejkarols napisał/a:Kolezanka wpada z nikonem i sigma wiedza o fotografii na poziomie owczarka niemieckiego i robi takie foty jakie ja tez chce robic..
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Opi ! Nie obrażaj owczarków !opiszon napisał/a:a jeżeli chodzi o porównanie do owczarka niemieckiego, to póki co ty się wykazałeś kindersztubą na poziomie tegoż psowatego
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Opi ! Nie obrażaj owczarków !opiszon napisał/a:a jeżeli chodzi o porównanie do owczarka niemieckiego, to póki co ty się wykazałeś kindersztubą na poziomie tegoż psowatego
opiszon napisał/a:nie wydaje mi się, żeby "przyłożenie się" do zrobienia zdjęć wymagało tak wielkiego poświęcenia - widziałem już w życiu jak foty robią agenci nieruchomości oraz ci z wyceny mieszkania - max 10minut na obfotografowanie mieszkania zamiast 30 sekund nie jest chyba aż tak wielkim poświęceniem
Pozdrawiam
Arti
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Przecież i tak na tych zdjęciach g... widać, bo logo jest większe od mieszkania.
Pozdrawiam
Arti
Kfan napisał/a:G. prowda przynajmniej jeżeli chodzi o "nieruchomości".
Kiedy sprzedawałem mieszkanie zrobiłem fotki pomieszczeń tanim Samsungiem NX10 i po tygodniu miałem kasę na koncie choć o sprzedaży mieszkań nie mam pojęcia.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:[
No bo niech mi ktoś wytłumaczy zdjęcia z tej oferty:
http://otodom.pl/mieszkan...id33080957.html
I nie chodzi mi o to, że nieostre, żle naświetlone i co tam jeszcze. Ale co kuźwa autor chciał pokazać fotografując kawałek okna?!?!
galex https://500px.com/galex2
Pentax K-30+ kit Xenon
Pentax SMC- DA 35/2,4 AL
Pentax SMC-A 35-70/3.5-4.5
Chinon 1,7/50
oraz z przejściówką LOMO:
Sonnar 135/3,5, Sonnar 180/2,8
Arti napisał/a:karols, a tak przy okazji, możesz mi wytłumaczyć, dlaczego w ofertach nie pojawia się tak podstawowa informacja jak szkic, plan rozkładu pomieszczeń?
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
O, widzę, że tak jak ja nie rozumiesz hołmstejdżingu? Nie potrzebujemy czyichś gratów do określenia powierzch i ustawności pomieszczenia. Za to rozumiem nie umieszczanie rozkladu. Jest tak wiele mieszkan zaprojektowanych bez sensu, ze architekci powinni sie wstydzic i pewnie zawiazali uklad zakazujacy pokazywania swoich dziel. Sami nie rozumieli rysunkow jak projektowali, a teraz po zbudowaniu tez ich nie zrozumieja. Tylko klienci jakos umieja patrzec na to sensownie...Cytattymczasem na większości zdjęć widać głównie czyjeś meble, co mnie jakieś meble interesują,
skoro i tak sprzedający je zabiera?
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
karols napisał/a:wiekszosc zdj robie z wyciagnietych rak, zwlaszcza w ciasnych kuchniach i lazienkach.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
dajcie sobie pomóc, bo się zamęczycie.karols napisał/a:co za żenada
Wstyd mi za Was.karols napisał/a:tutaj pudelek
karols napisał/a:Szukam kompakta, nie chce taszczyc czegos wielkiego, ciezkiego. Mam juz metlik w głowie.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Ogólnie, koncepcja, że Nikon jest dla leszczy - bardzo zabawna jest ;)