pozdrawiam
szym
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
Dabrow napisał/a:no klapka w 3560tce jest kiepska - zaraw w pierwszym miesiącu użytkowania pękł mi jeden z ząbków i nijak nie idzie tego naprawić - trzyma się na pozostalych ale trochę odstaje... Co do reszty to nie mam zastrzeżeń.... Jest katowana i działa.... Ba - ostatnio rozkręciłem ją po raz drugi w życiu i jest tip top....
Jeśli 540 jest lepsza to znaczy że jest najlepsza (-;
PZ1, KX i kupa szkieł
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
Grendel napisał/a:a jak z kompatybilnością?
Cambo
Grendel napisał/a:Nawiązując do dylematu - Pentax 360FGZ, czy SIGMA EF-500 SUPER DG
...na krzywe drzewo to i Salomon nie naleje...
TePe napisał/a:ja też się zastanawiam co kupić Pentaxowską 360 czy tą sigmę, i jakoś nie mogę się zdecydować :/
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
jaad75 napisał/a:A ja chciałem ogłosić, że jestem straszliwym blinkerem! Nie ma możliwości zrobienia mi zdjęcia z otwartymi oczami, jeżeli włączony jest P-TTL. Do tej pory nie spotkałem żadnego prawdziwego blinkera i sądziłem, że opowieści o zamkniętych oczach, to taka "urban legend", ale niestety, to jest fakt... Ponad 20 zdjęć z P-TTL i wszystkie z zamkniętymi oczami, potem 540-tka na auto i kilkanaście zdjęć bez problemu, znowu P-TTL i znów każde zdjęcie do wyrzucenia...
Pociesza mnie jedynie, że oznacza to, że mam ponadprzeciętnie krótki czas reakcji...
Swoją drogą dobrze, że rzadko bywam po drugiej stronie obiektywu...
PZ1, KX i kupa szkieł
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
potwierdzaml_uka napisał/a:540 tez ma wlasna automatyke i calkiem fajnie to dziala
Alek napisał/a:POnoc w Nikonie D200 ta sprawa jest rozwiazana.
l_uka napisał/a:540 tez ma wlasna automatyke i calkiem fajnie to dziala
Canin napisał/a:Alek napisał/a:POnoc w Nikonie D200 ta sprawa jest rozwiazana.
A jak niby? Przyczyna tego zjawiska wynika ze sporego opóźnienia pomiędzy przedbłyskiem a błyskiem głównym, a to wynika z konieczności podniesienia lustra pomiędzy błyskami. Kompakty błyskają podwójnie praktycznie w sposób niewidoczny.
PZ1, KX i kupa szkieł
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Alek napisał/a:Wlasnie tak rozwiazano jak piszesz, czasem przedblysku.... Ale nie jestem w 100% pewny.
Alek napisał/a:Wiem tylko kupowac lampe PTT zeby dzialala dobrze w auto to chyba bez sensu....
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
l_uka napisał/a:Alek, moze i bez sensu, ale mi chodzi o mozliwosc przelaczenia na wlasna automatyke lampy. Przeciez "szybkich migaczy" jest zdecydowana mniejszosc. Bez sensu rezygnowac z pttla tylko dla nich
PZ1, KX i kupa szkieł