thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Kulten, to mnie nieco zaskoczyłeś - akurat 19 powstała najbardziej przypadkowo, nawet bez patrzenia w wizjer. Ale co do reszty - dochodzę do wniosku, że powinny pozostać w prywatnym archiwum. NDPP - nie do pokazywania publicznie. ;-)

[ Dodano: 2009-02-23, 22:57 ]
Zdjęcia z nieczynnej Fabryki im. Róży Luksemburg. Żeby wątek mi nie zasechł jak tusz w drukarce ;-)

21.

22.

23.

Zastanawiam się, czy aby nie są zbyt wyostrzone. Niby tylko o jeden stopień w Irfan View, ale dosyć mocno wyszło...

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Dla mnie tylko zdjęcie nr 23 ma sens. Pomysł na samobója dobry.

21 straszny bałagan o dziwacznym kadrze.

22 za ciasne i takie bardzo nijakie. Nie oddaje dobrze miejsca.

Generalnie jak na sesje, która wychodzi spod znaku nieczynnej fabryki to w ogóle nie czuć tego nastroju się obawiam.

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
thrackan napisał/a:
Zdjęcia z nieczynnej Fabryki im. Róży Luksemburg
Przepraszam, że nie skomentuję, ale nie czuję się kompetentna. Mam za to pytanie: miałeś jakiś problem, żeby się tam dostać? Jakiś czas temu słyszałam, że już mieli zacząć to (chyba) wyburzać, myślałam, że już nie da rady tam wejść.

Iza napisał/a:
Przepraszam, że nie skomentuję, ale nie czuję się kompetentna.

:shock: Nie ma za co, toć to nie obowiązek ;-)
Co do wejścia - owszem, dostać się na teren nie jest łatwo. Więcej informacji podam przez PW, żeby nie upubliczniać... hmm... danych taktycznych :-P

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
thrackan napisał/a:
:shock: Nie ma za co, toć to nie obowiązek ;-)
Nie chciałam OTować ;-)
Nie każdemu to odpowiada w wątku autorskim.
Czekam na PW :-D

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
Zdjęcia mam podobne ;) Z wejściem to może nie jest tam trudno, ale ... różnie bywa - O!

Kulten, dzięki :)

kulten napisał/a:
Generalnie jak na sesje, która wychodzi spod znaku nieczynnej fabryki to w ogóle nie czuć tego nastroju się obawiam.

Co racja, to racja. Niestety bardziej się skupiałem na byciu niewidzialnym dla ochrony obiektu i na tym, żeby się na coś nie nadziać. Ale może wyobrażenie o budynku da kilka zdjęć dodatkowych. Nie wrzucałem ich, bo zaliczam je do "dokumentalnych":

24.

25.

26.

27.

28.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
No! I teraz czuć nastrój. Dużo zresztą lepsza zdjęcia i jeśli robiłeś je w RAWach to można się nieźle nad nimi po pastwić by wyciągnąć coś na prawdę w dobrym mrocznym stylu. Zajrzyj na tę stronę http://www.j-roumagnac.net/index.php i będziesz wiedział o co mi chodzi. :-B

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
kulten napisał/a:
Bo tak sie składa, że te zdjęcia co zapodał Thrackan są z nowej części budynku, która była dobudowana do starej części i miała służyć jako bank (chyba).

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
21 - fajny kadr, ale szkoda tej poprzecznej rurki i w niektórych miejscach jest dla mnie zbyt ciemno, 22 - bardzo ciekawa faktura na ścianie, akcenty kolorystyczne zaskakują,, bardzo fajnie mi się to ogląda, 23 - nie mogę oprzeć się wrażeniu, że fotograf sam odcisnął ślady na śniegu i to mnie zraża, ale poza tym ciekawy pomysł , 24 i 25 - nic poza ruderą nie widzę, 26 - troszkę lepiej niż poprzednie, ale też mało ekscytujące 27 - ciekawe zestawienie, zwraca uwagę, ciekawa faktura na słupie i porządek w kadrze, podoba mi się, 28 - duch w ruderze, mało ciekawe dla mnie

Kulten, nie wyszło mi zbyt wiele z prób mrocznego wołania. To już chyba wyższa szkoła obróbki. Dzięki za linka. Cenny.

kndr napisał/a:
23 - nie mogę oprzeć się wrażeniu, że fotograf sam odcisnął ślady na śniegu i to mnie zraża,

Nu żesz. Jakbyś wróżył ze zdjęć ;-)

Jak tak patrzę teraz na powyższe linki, to może ze dwa bym zostawił. Zgodnie z zasadą podpowiedzianą przez Dagio (Właśnie, gdzie on się podział? Tęskno trochę :-| ), wrzucam dopiero zdjęcie, które mam ochotę zawiesić na ścianie.

Skocz do: