.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
Pentagram napisał/a:dobrze mieć znajomą w USA
Samsung GX 10, SMC FA 31mm f/1.8 AL Limited, Voigtlander SL 125mm f/2.5 APO i SL 180mm f/4 APO. Zeiss 50/1.4
Są, tylko nalezy szukać w szkłach do Pentaxa.Jarko napisał/a:asklop, szukalem w B&H obiektywów Zeiss i nie moglem znaleść
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
asklop napisał/a:ale wpadkaperl napisał/a:przecież costa to
Alek napisał/a:28mm 2.8 w USA jest po okolo 1000$
28/2 a nie 28/2,8
Alek. Na http://www.photozone.de/8Reviews/index.html masz przecież testy tych obiektywów.
Muszę jeszcze dokupić sobie matówkę do manualnego ostrzenia z klinem i rastrem. Tylko nie wiem co wybrać.
PZ1, KX i kupa szkieł
Alek napisał/a:To samo zrobie (porownanie) Distagon 28 vs moje K 28mm 3.5 i 30mm 2,8, bede musial uwzglednic roznice ogniskowej miedzy 30mm a 28, tak samo jak 43mm i 50mm.
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl
tilt napisał/a:Alek napisał/a:To samo zrobie (porownanie) Distagon 28 vs moje K 28mm 3.5 i 30mm 2,8, bede musial uwzglednic roznice ogniskowej miedzy 30mm a 28, tak samo jak 43mm i 50mm.
Ja powiem tylko tyle: miałem co prawda M28/3.5 (i kilka innych szkieł), ale jak zobaczyłem co wyprawia Distagon T*28/2.8 to pozbyłem całego systemu pentaksa jaki miałem i wszedłem w contaksa :)
pozdrawiam,
Marcin
[ Dodano: 2008-01-13, 15:49 ]
Może komuś przydadzą się moje krótkie przemyślenia odnośnie paru szkieł zeissa (do contaksa):
Distagon T*28/2.8: cud miód w każdym aspekcie (no może oprócz rogów przy f2.8, bardzo ładne oddanie kolorów)
Distagon T*35/2.8: miód, ale nie tak słodki jak powyżej (chłodne kolory, trochę poszarpany bokeh)
Tessar T*45/2.8: cud miód i rodzynki (rewelacyjne kolory, rewelacyjny bokeh)
Planar T*50/1.7: chałwa z miodem (super otrość, bardzo kontrastowe szkło, ociepla kolory, dla niektórych kontrowersyjny bokeh, ale mi się podobał)
Sonnar T*135/2.8: miód spadziowy - mój ulubiony (w zasadzie jedyna wada to ciężar, bokeh super)
PZ1, KX i kupa szkieł
Alek napisał/a:wcale sie nie zdziwie jak jednak wlasnei Zeiss wykaze wyzszosc rozdzielczosci nad smc
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Spinner napisał/a:
Nie ma co - fajna rzecz, czekamy na sample:-)
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Spinner napisał/a:Hmmm... moglby byc ladniejszy, dobrze, ze oslonka zakrywa "to chromowane cos z przodu"
Spinner napisał/a:Hmmm... moglby byc ladniejszy, dobrze, ze oslonka zakrywa "to chromowane cos z przodu" , dekielek to jakis koszmarek (plastik?) ale budowa i optyka pewnie cool
Samp napisał/a:Nooo.... bo już trzeci dzień minął. A sampli jak nie było, tak nie ma...
asklop napisał/a:Spinner napisał/a:
Sam sie waham... Probowalem chinskiej ale z liniami i mi nie pasowala... Moze Katzeye albo inne? Drogo... wiec moze jednak chinska ale bez linii...?:-(
Cena w przypadku matówki generalnie nie gra roli. Jest to rzecz, którą kupuje się raz tylko. Cciałbym tylko aby była dobrej jakości.
Spinner napisał/a:Hmmm... moglby byc ladniejszy, dobrze, ze oslonka zakrywa "to chromowane cos z przodu"
dan napisał/a:IMHO Pentax nie ma startu, nawet Limitedy nie stanowia konkurencji dla tych perelek z Oberkochen
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
jaad75 napisał/a:Jakiego Oberkochen? Toż to poczciwa Cosina...
Spinner napisał/a:To juz Zeissy do Contaksow SLRbyly ladniejsze...
Spinner napisał/a:Rowniez te do G sa piekne...
Spinner napisał/a:A LTD to klasa sama dla siebie - howgh
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Spinner napisał/a:Nie mow, ze sa przekombinowane - to malutkie, piekne szkla, np:
Spinner napisał/a:to malutkie, piekne szkla