Andre53  Dołączył: 31 Lip 2009
cinekk1 napisał/a:
Kupowanie za granicą, to dla mnie za wysokie progi. Niestety, nie jestem w stanie tego zrobić. Muszę kupować w kraju. A ten Trevor, to jest to samo co ten Phottix? Na zdjęciu wyglądają bardzo podobnie.

Jeżeli kupowałeś cokolwiek na Allegro to zakup na eBay Polska, niczym się nie różni.
Zasady są te same, kupujemy od sprawdzonych dostawców, najlepiej istniejących od killku lat mających pozytywne oceny kupujących.

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Różnica jest tylko w sposobie płatności: generalnie prawie nikt nie akceptuje przelewów, tylko PayPala.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
to zależy, bo jakby chciał cokolwiek np na niemieckim ebayu kupić, to tam z kolei mało kto akceptuje paypala

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
To jak wygląda zapłata za towar na niemieckim ebayu? Przelewem?

LDevil, no skoro sprzedawcy nie udostępniają paypala, to trzeba przelewem

nie mówię, że nie ma na ebay.de ofert z możliwością zapłaty paypalem, ale są raczej w mniejszości (przynajmniej jeżeli chodzi o oferty od osób prywatnych, a zazwyczaj takie smaczki nas interesują)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
LDevil, ja kiedyś płaciłem gościowi w Niemcach za pomocą Western Union.

Berrt  Dołączył: 20 Cze 2009
Koszty przelewu do Niemiec to około 20 - 25zł. Przy zakupie niektórych rarytasów warto wydać tą kaske.

andrusz napisał/a:
ja kiedyś płaciłem gościowi w Niemcach za pomocą Western Union.

ja bym się nie odważył

opiszon napisał/a:
andrusz napisał/a:
ja kiedyś płaciłem gościowi w Niemcach za pomocą Western Union.

ja bym się nie odważył

Akurat jemu się nie bałem zapłacić - sprawdzony był.

andrusz, no to jakaś wyjatkowa sytuacja, ale ogólnie lepiej takich porad na forum nie pisać, bo potem ktoś nieznajomej osobie wyślę kasę przez WesternUnion i zacznie się narzekanie

opiszon, wydaje mi się, że myślących ludzi tu mamy na forum :roll:

andrusz, bezpieczniej chyba, jak się tak nie zakłada :roll:
wiesz, nie każdy musiał słyszeć o oszustwach przy pomocy Western Union

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
andrusz, Western Union służy raczej do wysylania pieniędzy komuś BARDZO zaufanemu (czyt. członkowi rodziny). A że ludzie robią inaczej... Ja też kiedyś w zamierzchłych czasach wysyłałem drobne euro (a może DM?) dla ebayowca w okładce od CD :-D Ale wtedy nie było PayPala dla Polaków, a poza tym to były naprawdę drobne grosze. Dziś, jak nie oferuje PayPala, to nie kupuję.

Rzaba  Dołączył: 05 Gru 2007
Może kogoś zainteresuje Trevor pojawił się na allegro za 179 zł

Lord  Dołączył: 19 Mar 2008
Widziałem właśnie. Są nawet dwie sztuki, a raczej były, bo jedna już poszła. Niestety na razie sobie nie pozwolę jeszcze. Znajomy coś mówił, że jak będzie wyjeżdżał "za gramanicę" to coś kupi - kilka sztuk. Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca uda się mu i wycyganię od niego na tzw. "krechę" ;)

kabu  Dołączył: 01 Lip 2007

kabu napisał/a:
http://allegro.pl/item774243008_battery_pack_grip_phottix_pentax_k10d_k20d_d_bg2.html :)

Za drogi, a do tego uboższa wersja bez kompletu przycisków.
13 bm kupiłem Phottixa na Ebay-u http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...e=STRK:MEWAX:IT i teraz czekam aż przypłynie. Jak dojdzie to się podzielę refleksjami.

hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
ten z ebaya i ten z allegro to to samo (ten z allegro też ma przyciski: blokady eksp i +/- oraz dwa pokrętła, jest też green). wiem bo mam.

hasos napisał/a:
ten z ebaya i ten z allegro to to samo (ten z allegro też ma przyciski: blokady eksp i +/- oraz dwa pokrętła, jest też green). wiem bo mam.

Są dwie wersje Phottixa d-bg2, przyglądałem się zdjęciu z allegro, ale na nim nie ma przycisków korekcji ekspozycji. Zresztą świadczy o tym również podany opis funkcji gripa.

hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
sorry, ale chyba wiem co mam....

ten który zamówiłeś z ebaya jest taki sam, jak ten z allegro... gość rzeczywiście nie napisał o tym że ma korekcja eksp., (blokada jest opisana) ale to już jego strata...

Skocz do: