Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
W mojej Alpince też jest specjana "przepięcie" na dwie wersje. W zależności od marki producenci podłączają to na dwa sposoby.

Z twoich zdjęć wynika, że masz kabelki żółte i czerwone. Jesli nie działa jak chcesz to zamień kolory miejscami (czyli zamiast [czerwony-czerwony] i [żółty-zółty] ma być [czerwony-żółty] i [żółty-czerwony])

regis  Dołączył: 30 Gru 2006
tak jest żółty i czerwony to TE dwa kabelki, tylko teraz musisz kombinować (jakiś mierniczek albo chociaż żaróweczka) żeby żółty miał zasilanie cały czas bo to podtrzymanie ostawień, a czerwony tylko po kluczyku.
Jest jeszcze możliwość ze zamiast luźnych kabelków masz dwie kostki ISO, jedną do głośników a jedną z przewodami prądowymi i to właśnie w niej będziesz musiał pogrzebać.
A może są jakieś przejściówki? tak mi coś świta że mogą być

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
plwk napisał/a:
np Skoda coś tam miesza po to aby klienci udawali się do serwisu na podłączenie radia do auta (w dokumentacji pojazdu nie ma schematu elektrycznego).
A co najlepsze, w tymże serwisie też czasem nie potrafią. Jakiś czas temu zmieniałem radio i coś pomieszali z kablami, bo po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio się "zerowało". Jak pojechałem z reklamacją byli bardzo zdziwieni. :mrgreen: No ale poprawili.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
chcę na wiosnę zmienić radio.
Zależy mi na: AUX, USB, CD z mp3, track info, wyraźnym wyświetlaczu, fajnie jakby było zielone podświetlenie, radio musi grać bardziej "dołem", bo mam założone głośniki Hertz DSK 130 z gwizdkami. Słucham głównie radia, a jak muza to raczej z tych mocniejszych :)
Budżet 300-400 :)

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Mam kenwooda 4044 i jestem zadowolony. Tego modelu juz nie sprzedaja ale tutaj chyba nastepca http://www.skapiec.pl/site/cat/35/comp/1732365 Nie wiem tylko jak to granie dolem w nim wyglada.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
z kenwood'a brałbym 4047. Ktoś zaufany mi go polecił. Chciałbym jednak poznać wasze zdanie :)

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Kapar, Nie wiem czym te Kenwoody sie roznia. Jak ja kupowalem to najczesciej polecany byl wlasnie 4044. Teraz widze, ze jest wycofany a to 4051 to akurat pierwsze co znalazlem w googlach spelniajacego zalozenia mozliwe ze 4047 jest lepszy.

rad500  Dołączył: 08 Paź 2008
Mam kenwooda od 2 lat z USB, jak na razie zero problemow nawet przy -15 C. Nie wiem tylko jak zrobic, zeby tytul kawalka lecial caly czas, gdy sie nie miesci na wyswietlaczu ;).

PaweleS  Dołączył: 06 Mar 2007
U mnie gra Clarion CZ209 i jestem zadowolony.Jedna (dla mnie) fajna rzecz: USB na kablu z tyłu radia - pendrive leży sobie w schowku.

rad500  Dołączył: 08 Paź 2008
u mnie z przodu PQI - paznokciowy pendrive ;). A model radia to 4044U.

Skocz do: