TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
Jakie radio samochodowe ?
Witajcie ;) w związku z tym, że zdechło mi radio szukam nowego z MP3 i AUX do 250 zł.

Mam 2 faworytów

Pioneer DEH 2000MP

Panasonic CQ-C1475N

Co myślicie ? Macie jakieś doświadczenia ?

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Ja od paru lat jeżdżę z jedną z podstawowych Alpin CDE 9843R. długo się wahałem ale kupiłem w końcu firmę, którą polecają znawcy tematu ;) Nie żałuje. Do dziś gra i wciąż lubię słuchać jak gra ;)
Grzesiek

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
mam podobnego, tyle że prostszego panasonica i nie nażeka. Tyle że ja mam tylko CD - bez mp3 itm. I tak w 99% czasu wystarczało by mi radio safari X, ale ono nie ma rds :-)

Zamówilem Pioneera :-P .

vujson  Dołączył: 24 Wrz 2008
TomaSzSz napisał/a:
Zamówilem Pioneera :-P .

... dobre radyjko - miałem przez pół roku - niestety nie wytrzymało przy wrzucaniu monet - spaliło się na drobnych /taka zabawa małej 2-latki!!!/... :-/
Chyba też je zamówię po raz kolejny - zaskakująco dobre brzmienie - miałem wcześniej starego Blaupunkta - to bez porównania. pozdrawiam!

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
ja mam denvera z biedronki za 179, mi wystarcza... no i ma slot na sd :)

Mój kolega zamówił jakieś radyjko Blaupunkta za nie całe 300 zł i radochą chwali się ze ma sold na Sd i w ogóle :mrgreen: . A gdy przyszło po pierwszych oględzinach okazało się ze nie ma odtwarzacza CD w nim :lol: to miał chłopak niespodziankę hehe. Nabijałem się z niego przez tydzień :lol: ;-) .

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
ten ma cd... ale w sumie kto teraz plyt cd uzywa ;) pamieci flash, to jest to :)

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
To nienormalne, że slot kart i bluetooth nie jest standardem nawet w najtańszych radiach. Zamiast CD.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
E tam.. Ja tam bym wolał radio z naprawdę dobrym RADIEM (mega skuteczny RDS i kozacka antena co by mi trójka nigdy nie szumiała) i wzmacniaczem niż jakieś CD czy sloty na sd czy peny..

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
milo napisał/a:
ten ma cd... ale w sumie kto teraz plyt cd uzywa ;) pamieci flash, to jest to :)

Pewnie ten, kto kupuje oryginały, a nie piraty ;-)

Ja mam jakieś chińskie badziewie, ale ma CD, usb oraz sd. Co ważniejsze, nie kupiłem, a wygrałem :-D Działać, działa i tyle wystarczy, bo super dźwięku nie oczekuję po moich głośnikach.

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Raven napisał/a:
Pewnie ten, kto kupuje oryginały, a nie piraty ;-)

Nooo... ja chyba jeszcze żadnej ze swojej płyt nie zrzuciłem do mp3. Perspektywa wożenia jednej płyty zamiast dziesięciu jest kusząca ale jak już wymyślę jaką muzykę chcę zabrać to łatwiej mi jednak tych kilka płyt chwycić przed wyjściem - wszystkie schowki w samochodzie mam ich już pełne... Metallikę sobie kupiłem w postaci plików ale wybrałem bezstratny .flac więc koniec końców też wypaliłem do auta jako audio ;-)

Co do wyboru radia to zgadzam się z Aspiusem ale to się w założonym budżecie nie mieści - trzeba by chyba z 50zł albo ciut więcej dołożyć. Wśród tańszych modeli to niestety już zdążyłem zapomnieć jakie były rekomendowanie i niepolecane modele/firmy.

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
A ja proponuję
http://www.ceneo.pl/showP...oductID=1199512

W MM słuchałem tych proponowanych przez Ciebie oraz tego Kenwooda i kupiłem go. Super basik i ma wyjście na suba. Tamte to wersje eko a ten to wyzszy model.

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
A mi to słoń chyba na ucho nadepnął. Od dawna słucham praktycznie tylko MP3 czy to w aucie czy to w odtwarzaczu. Praktycznie każdy oryginał który kupuję najpierw ląduje w lapsie i powstają z niego piękne empetrujeczki ;) Płytka wędruje na płeczkę obok sprzętu którego i tak nie mam jak słuchać a pliki na płytki do auta i do odtwarzacza. Co ciekawe jakość z MP3 kompletnie mi wystarcza
Pozdrawiam Grzesiek

ps
Przypomniałem sobie, Frankowi ostatnio sporo puszczałem Metallice z oryginału. jakoś tak polubił ostre brzemienie ;)

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
milo napisał/a:

Eeee... tam. Żadne Mp3, flashy czytniki nie zastąpią prawdziwej (oryginalnej) płyty. Ja od 10 lat mam soniacza kaseciaka ze zmieniarką 10płyt i sprzęcik hula jak szalony :mrgreen: , pewnie padnie pytanie kto teraz używa kaset (?) ja używam :-P i też fajnie brzmią
Szkda, że winyli nie bardzo da się słuchać w aucie :-(

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
pjak napisał/a:
Żadne Mp3, flashy czytniki nie zastąpią prawdziwej (oryginalnej) płyty.

Hm... ale to chyba niezłe auto trzeba mieć, żeby audiofilskie warunki odsłuchowe były. :)
A co do "oryginalnej" płyty, to niedawno coś rozmawialiśmy na ten temat. Stanęło na tym, że przy cyfrowym zapisie kopia (o ile jest zrobiona bez błędów) nie ma prawa różnić się od oryginału. Natomiast niektóre sprzęta grające nie radzą sobie najlepiej z nagrywalnymi CD i w tym problem.

pjak  Dołączył: 28 Kwi 2008
PiotrR napisał/a:
pjak napisał/a:
Żadne Mp3, flashy czytniki nie zastąpią prawdziwej (oryginalnej) płyty.

Hm... ale to chyba niezłe auto trzeba mieć, żeby audiofilskie warunki odsłuchowe były. :)

No fura jest, jak sie patrzy :mrgreen: A co do MP3 i innych takich to raczej z zasady nie używam :mrgreen:

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Ja wolałem mieć jednak w samochodzie Mp3-ójki, bo nagrywałem sobie jedną płytkę i nie bałem się, że coś się jej stanie. Kasetami łatwiej się żongluje w samochodzie a na oryginalne płytki nie miałem nigdy zbyt dużo miejsca w schowku i szkoda mi ich było.
Miałem fajne radyjko Pioneer-a, dałem za nie więcej niż płacę zwykle za fajne szkiełko, ale niestety cieszyłem się nim niecałe dwa miesiące, bo włamali mi się do samochodu i zwinęli je razem z paroma płytkami, przy okazji narobili więcej szkód niż to wszystko było warte :evil: więc został mi po nim tylko panel i pudełko z papierami :-?
Aha, policjant oczywiście nie omieszkał zapytać czy płyty były oryginalne - pewnie by mnie jeszcze wsadził jakby się dowiedział, że na jednej z płyt miałem MP3-ójki :roll:
Teraz jeżdżę z dedykowanym kaseciakiem i słucham wyłącznie radia, którego już chyba nie muszę wyjmować (mam nadzieję, że nikt się na nie nie połasi) przy okazji zastanawiam się nad zakupem chińskiego transmitera FM na karty SD do odtwarzania MP3 - wpakuję 2GB muzyki i dawaj w trasę - w czasie jazdy na autostradzie gdy wiatr huczy za oknem i tak człowiek nie wczuje się w muzykę klasyczną.

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
No, Ty masz chociaż 15km autostrady z Piotrkowa do Łodzi i możesz wdepnąć na maxa pedał i radio. Np. "born to by wild". U mnie to same dziury czasem takie, że żal płyty wkładać.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
to teraz ja :D
Potrzebuję właśnie radia w granicach 200-250zł.
Moje typy:

JVC
http://allegro.pl/item528...c_pl_od_ss.html

Kenwood
http://allegro.pl/item532...x_in_24mgw.html

Pioneer (to samo co TomaSzSz)
http://allegro.pl/item528...dgoszcz_fv.html

Z tym 3 zgłaszam się do Ciebie TomaSzSz.
Jak gra? zadowolony jesteś?

Może macie jakieś inne typy?

Skocz do: