K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Fafniak napisał/a:
dlaczego uparles sie zeby walic tylko w sufit? Na lampe podniesiona do gory zakladasz kawalek sztywnego bialego bristolu pod katem 10-20% (zrob kilka testow) i jediesz ... czaesc blysku idzie w sufit ale czesc po odbiciu na wprost....
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Pozdrawiam
Arti
Pozdrawiam
Cytatkiepsko widzę w tydzień kupno lampy, opaowanie jej używania, naukę focenia w kościele itp. itd...
Pozdrawiam
plwk napisał/a:(nie jestem do końca pewny czy Metz 48 pracuje w automatyce własnej)
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Cambo
milo napisał/a:sculptor, Arti ma racje, a Ty sie niepotrzebnie unosisz.
sculptor napisał/a:Nie neguję tego co napisał, tylko w jaki sposób.l
sculptor napisał/a:Nie mam zamiaru się tłumaczyć, ale pokaż mi fotografa, który od razu kompletuje cały sprzęt.
sculptor napisał/a:Nic nikt nie traci.
sculptor napisał/a:A w jaki sposób fotograf nabiera doświadczenia i umiejętności?
Pozdrawiam
Arti
CytatPrzeczytałem jeszcze raz swoją wypowiedź. Poza literówką nie widzę tam nic niestosownego, no ale masz prawo czuć inaczej.
CytatTo nie tylko kwestia sprzętu, ale i umiejętności.
CytatProblemem jest to, czy sprzęt posiadany przez Ciebie nadaje się do konkretnego zadania, czy potrafisz go wykorzystać, itd.
CytatNo nie wiem, a Młodzi zdjęcia ze ślubu? Ja rozumiem, że trochę dziwna sytuacja, bo Młodzi nie zadbali o fotgrafa, co dla mnie jest dziwne.
CytatKiedyś było dość powszechne coś takiego jak "terminowanie", czyli zdobywanie doświadczenia u boku "mistrza".
CytatTydzień przed ślubem, to nie jest dobry moment na wybór i kupno lampy. Powinieneś chociaż wiedzieć, jaka lampa jest potrzebna, ja wiem, że nie kupię nic co się nie obraca w poziomie. Odpowiedz sobie sam na pytanie, czy i na ile znasz się na pracy z lampą? jak wykorzystać zastane, jak odbić? Jeśli tak, to dobrze.
CytatI nie twierdzę, że nie masz szans na zrobienie dobrych zdjęć, ale uważam, że szanse na to są niewielkie.
Nie obrażaj się, bo nie ma o co. A zrobisz i tak jak będziesz chciał. I mam nadzieję, że wszyscy będą zadowoleni z tej decyzji.
Cambo
milo napisał/a:sculptor, tu chodzi tyko i wylacznie o odpowiedzialnosc za swoja prace! Czy chcialbys żeby zęby leczyl Ci student II roku? e?
Cambo
sculptor napisał/a:Ale nie będę wywalał kasy na obiektyw zanim nie spróbuje się w tej sytuacji. Może się okazać, że jednak się nie widzę w takich sytuacjach jak śluby, więc nie ma co popełniać faltstartu.
Pozdrawiam
Arti