mutant napisał/a:Mam prośbę, czy któryś z użytkowników GX-10 mógłby umieścić na serwerze jakieś pełnowymiarowe zdjęcia (najlepiej ze trzy z ISO 100/200/400, na których występują jakieś fragmenty przyciemnionych, gładkich powierzchni)? Byłby ktoś na tyle uprzejmy i pomocny?
GX-10 i troszke starocia
CytatWez jeszcze pod uwage, ze ogromny wplyw na to co rejestruje matryca ma obiektyw.
mutant napisał/a:fotki zrobione kitowym obiektywem, zapomniałem dodać...
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:Za pozno. Zrobilem dzis przed praca kilka zdjec manualnym Pentaconem 50mm,
kierdel napisał/a:album ze zdjeciami wszystkich ISO w pelej wielkosci jest tutaj:
ALBUM
mutant napisał/a:czy jak robiłeś te zdjęcia, to była włączona redukcja szumów?
GX-10 i troszke starocia
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Redukcja szumów działa tylko przy dłuższych czasach a jej zadaniem jest odjęcie od zdjęcia szumów wynikających z nagrzewania się matrycy. Wyłączanie jej, moim zdaniem, nie ma najmniejszego sensu.
Cytatjej zadaniem jest odjęcie od zdjęcia szumów wynikających z nagrzewania się matrycy
plwk napisał/a:Redukcja szumów działa tylko przy dłuższych czasach a jej zadaniem jest odjęcie od zdjęcia szumów wynikających z nagrzewania się matrycy
mutant napisał/a:Tym bardziej jestem ciekaw, czy była włączona, czy też wyłączona.
Polar napisał/a:dlugie czasy albo wyzsze ISO generuja szumy
GX-10 i troszke starocia
CytatTym bardziej jestem ciekaw, czy była włączona, czy też wyłączona. Bo jeśli jest tak jak napisał kierdel, to znaczy, że GX-10 radzi sobie dobrze i bez włączonej redukcji :)
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
CytatW innych systemach chyba nazywają to podobnie, w Olku C-4000Z nazwali tak samo.
GX-10 i troszke starocia