Cytatto powiedzą ze poprzednio to było taniej i tylko tyle ci dadzą
Pentax K2000 | DAL 18-55 | Helios 44M-6 58/2 |Tokina MF 70-210mm f/4-5.6 SD
Pentax K2000 | DAL 18-55 | Helios 44M-6 58/2 |Tokina MF 70-210mm f/4-5.6 SD
Tom3k88 napisał/a:Ze względu że, to był mój debiut i nie wiedziałem jak to wyjdzie policzę ich tylko 240zł, ale podkreślając że, to jedna trzecia tego co powinienem wziąć od nich.
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
YellowLabel napisał/a:I właśnie przez takich ludzi jak Ty, inni fotografowie muszą obniżać ceny na swoje usługi :/
Przepraszam, że tak prosto z mostu, ale kurde - skoro Ty zrobisz tą usługę za pół darmo to następnym razem będą szukać kolejnego, który będzie tak absurdalnie tani jak Ty. I wtedy koło się zamyka..
Tom3k88 napisał/a:To zaczynałeś od najwyższych stawek?
"Living is easy with eyes closed"
Tom3k88 napisał/a:Zdjęcia lokalu to raczej amatorka, zdecydowanie gorzej wyszły, dorzuciłem je do wcześniejszego albumu jakby ktoś był ciekawy. Myślałem żeby policzyć 30zł za godzinę pracy, czyli 240zł. Licząc mniej niż napisałeś, nawet 300zł za pracę i 50 zdjęć po 50zł to wychodzi 2800zł, ich przychód miesięczny to chyba 6k na dwie osoby, więc tyle na pewno nie dadzą. Poza tym mówiłem że, tysiąca cena nie przekroczy
Zorka 4->Mz-5n->MX->MZ-S->K7->FF+L&L->kolejny FF+ART+L->ból pleców->Fudżik X-T1+KIT ;) plus lampy i piloty 622TX - pozostałość po systemie C
Zack Arias napisał/a:Zacząłem 7 lat temu robiąc zdjęcia zespołom muzycznym, za darmo. Potem brałem za to $50. Później $75. Jeszcze później $150. W ciągu roku doszedłem do $250 i zatrzymałem na tym poziomie, miałem pełne ręce roboty. Moim celem było zrobienie 10 kapel miesięcznie po $250 od każdej a resztę moich potrzeb finansowych miało zapewnić bycie asystentem Marka i inne prace, które się przytrafią. Po roku budowania własnej marki robiłem 20 kapel po $250 w każdym miesiącu. Dwukrotnie przebiłem swój cel [...] Wiecie co się stało? Prawie straciłem ten interes.
Zack Arias napisał/a:Takie rzeczy dzieją się gdy jesteś taniocha-fotografem. Albo nie masz wystarczająco dużo zleceń aby starczało ci do pierwszego i rzucasz ten interes, albo masz tak dużo roboty będąc taniocha-fotografem że nie dajesz rady się z nią obrobić i musisz to rzucić. I tak się stało w moim przypadku.
Zack Arias napisał/a:Moje dzisiejsze stawki są nieco wyższe niż $250. [...] Wciąż muszę przeć do przodu. Istnieją fotografowie znacznie droźsi ode mnie oraz cała armia pstrykaczy o znacznie niższych stawkach, ale wciąż mam płynność. Ciągle starcza mi na życie. Wciąż nie mam ubezpieczenia zdrowotnego (w US to jest opcjonalne). Wciąż nie kupiłem domu. Wciąż używam Alien Bees zamiast Profoto. Nie irytuję się tanimi fotografami. Właściwie to kiwam im głową i mówię 'Powodzenia i niezłych zdjęć'.
Zack Arias napisał/a:Hyundai nie wykończył Mercedesa. [...] Wal-mart nie wykończył sklepików rodzinnych...
Zack Arias napisał/a:Wciąż zdarza mi się robić zdjęcia całkiem za darmo
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
do tego to chyba już każdy pentaksiarz jest przyzwyczajony.bix napisał/a:strzał...w kolano