Jurek napisał/a:Chyba nie bardzo wiesz co piszesz !
Pozdrawiam, Jurek.
Pentax K 1 II ,Irix 15 mm. 24-70, f-2,8. 15-30. f-2,8. 100 mm macro. oraz kilka szkiełek zbieranych od lat 80-tych
Vascez napisał/a:Co jest w tym opisie niezrozumiałego?
zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
Yeti napisał/a:Bardzo dobry przykład ! O ile lepsze są zdjęca z 20mm to nawet nie ma co dyskutować! Nie mówiąc o tym że w przypadku 16 mm przede wszystkim widać efekt nietelecentryczności obiektywu.
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Pentax K200d | DA 18-55 ALII | SMC A 50/f1.7 | Helios 44K-4 | m42: Super-Takumar 135mm f/3.5
: Digart :
foxikos napisał/a:Co lepsze Zenitar za cene np. do 600 zł ? (używany pewnie)
Czy SAMYANG 8mm f/3.5 FISHEYE za te 890 zł (nowy) ??
kilka puszek kilka słoików i jeden flakon
PF
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Na ogół ogniskowa 8 mm dla rybiego oka oznacza tzw. rybie oko kołowe, tzn. takie, które ma kąt widzenia 180 stopni na krótszym boku na pełnej klatce i tym samym obraz zawarty jest w kole (wszystko poza kołem ma być czarne). Nie wiem jakiego typu rybim okiem jest ten Samyang, ale takiego właśnie obrazu spodziewałbym się dla pełnej klatki i chciałbym żeby tak było. foxikos, Jeśli chcesz mieć prawdziwe rybie oko na cyfrze za rozsądną cenę, to Samyang, ale to tylko wtedy, kiedy naprawdę zależy Ci na tych cudownie powyginanych liniachopiszon napisał/a:na analogu
8mm - nie kryje całej klatki i dziwnie winetuje (można przyciąć)
16mm - kryje całą klatkę
teta napisał/a:Jeśli chcesz mieć prawdziwe rybie oko na cyfrze za rozsądną cenę, to Samyang,
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
teta napisał/a:Masz u mnie duże , daj znać tylko, jak będziesz gdzieś w pobliżu
ty to zerżnąłeś ?opiszon napisał/a:i po urżnięciu osłony przeciwsłonecznej (po prawej)
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
Zmartwię Cię bardziej. Jest cos takiego jak F17-28 - fiśaj Pentaksa pełnoklatkowy z analogowych czasów. Trudno go namierzyć, ale dzięki koledze Eldredowi mam taki. Nikt inny nie chciał się szarpnąć na głupie 500 zł, bo za tyle leżał w komisie.teta napisał/a:No to zmartwiłeś mnie, ja nadal jestem bardziej analogowy niż cyfrowy.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Dada napisał/a:Trudno go namierzyć
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/