"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Canon 50D + Kit + 50mm 1.8
K-1 wraz z przyjaciółmi.
Waidodayo! https://www.flickr.com/photos/ebelbeb/albums
Zeiss VS Limited
Zdjęcie było spontaniczne i musiałem się bardzo wygimnastykować żeby wychylić się przez tą barierkę i uchwycić moment, więc z samego kadru jestem zadowolony:)hasos napisał/a:35 tu już mi się bardzo podoba. kolorystyka jest fajna, choć chyba zdecydowałbym się na obcięcie kadru z prawej strony, tak by nie było widać gościa w rogu
Yashica Mat124, Canon 100d
Niestety światło żarówkowe grudniowym wieczorem nie pozwoliło na więcej ale gorzej by było gdybym wogóle nie zrobił tego zdjęciaEldred napisał/a:2. niski kontrast ale dodający specyficznego klimatu, bardzo ładna i ciekawa twarz.
Z perspektywy czasu zrobił bym to na pewno inaczej.Eldred napisał/a:3. chyba trochę za ciemno.
Akurat znowu grudzień. Szkoda, że wtedy nie wiedziałem, że przy takim świetle trzeba korygować wskazania światłomierza. Sam bym widział jaśniej a wyciaganie chyba nie ma tu sensuEldred napisał/a:4. jak dla mnie świetnie oddaje klimat deszczowej zimnej marcowej pogody, aż czuć ten chłód.
Prawdopodobnie robione na 1.7 lub 2.Eldred napisał/a:chociaż bokeh jak dla mnie zbyt nerwowy, albo bym przymknął albo otworzył bardziej przesłonę
7 Dla mnie jest wyjątkowe. Ale to tylko dla mnieEldred napisał/a:7, 8 i 9
Jedna rzecz która mnie irytuje w mz-ce, jest taka że nie mogę wybierać punktów ostrości i często na pełnym otworze trudno uzyskać to co się chceEldred napisał/a:36. poprawne, ale chyba nie trafione z ostrością.
no to nawet lepiej, sugerowałem się datą posta, jak widać niepotrzebnie.kefa napisał/a:Eldred napisał/a:
4. jak dla mnie świetnie oddaje klimat deszczowej zimnej marcowej pogody, aż czuć ten chłód.
Akurat znowu grudzień.
Jest na to sposób, prosisz modelkę by wystawiła lekko swoją dłoń tak by u ciebie była w centrum kadru, a u niej na poziomie bliższego oka (w stosunku do aparatu), po ustawieniu ostrości po prostu odkłada dłoń tak żeby się nie poruszyć i masz trafieniekefa napisał/a:Eldred napisał/a:
36. poprawne, ale chyba nie trafione z ostrością.
Jedna rzecz mnie irytuje w moim mz-ce, że nie mogę wybierać punktów ostrości i często na pełnym otworze trudno uzyskać to co się chce![]()
Yashica Mat124, Canon 100d
"Usuwając kolor, oferujemy obraz, który jest jedną nogą poza rzeczywistością." Tony Worobiec
ogólna niemoc twórcza....
Ważne, że zdjęcia się podobająblanchet napisał/a:kurka, nie umiem konstruktywnie oceniać zdjeć
K5IIs + trochę gratów
To nie Safari żeby sobie obejść słonia jak się chce tylko zoo, dlatego tło takie a nie innemartinnezzz napisał/a:Słonia nie kupuję - trochę bałagan w kadrze i nie za ciekawe tło moim zdaniem.