espresso napisał/a:
ps.
Dopiero teraz dostrzegłem Arku u Ciebie ostrzeżenie... Nie może to być, nie prawdopodobne. Chyba jednak coś jest nie tak.![]()
espresso napisał/a:Chyba jednak coś jest nie tak.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
espresso napisał/a:Dopiero teraz dostrzegłem Arku u Ciebie ostrzeżenie... Nie może to być, nie prawdopodobne. Chyba jednak coś jest nie tak.![]()
espresso napisał/a:Można mieć też nadejdzię na taki miły moment, że posiadaczy starych SDMów Pentax zaprosi na na akcję wymiany silników SDM, albo wymiany stare szkieł na nowe.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
MacRayers napisał/a:Tak prawdę pisząc, to jestem z niej nawet dumny![]()
bo z rąk niewieścich dostałem... no prawie jak część garderoby
Pozdrawiam
plwk napisał/a:Teraz jesteś zobowiązany jej honoru i cnoty bronić.
Pozdrawiam
6d
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
plwk napisał/a:Mam problem z wyobrażeniem sobie cnoty i honoru wstążki![]()
espresso napisał/a:zakładając też że sigma ma dedykowany TC którego w pentaxie brakuje
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
espresso napisał/a:aczkolwiek TC Sigmy dobrze że są jednak nie powalają
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
espresso napisał/a:Co ciekawe, to Ci którzy nie "popsuli" sobie np. K10D nowym softem, co powoduje że nie mogą korzystać z SDM, twierdzą że na śrubokręcie AF jest szybszy.
heretyk
heretyk
K-3 | K-30 | DA* 300mm f4 | DA 35mm f2.4 | M 28mm f2.8 | M 50mm f2 | Takumar 50mm f4 | DA AF 1.4X AW |
heretyk
Bez przeniesienia śrubokręta działa OK, ale bez przeniesienia SDM nie działa poprawnie. Bez tych dwóch dodatkowych styków obiektyw nie jest prawidłowo rozpoznawany.PK napisał/a:Jeszcze jedno pytanie: testował ktoś na "zwykłych" pierścieniach pośrednich- bez przeniesienia śrubokręta i SDM?
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
heretyk
Niestety nie pamiętałem dokładnie jak wygląda praca 300-ki przez pierścień bez styków SDM ale dziś znalazłem chwilkę żeby sprawdzić.PK napisał/a:ZbyszekB, czy objawia się to F-- na wyświetlaczu?