jorge.martinez napisał/a:
Jak myślicie, jakie rady, wskazówki, mądrości wynieść może z tej dyskusji amator fotografii? Co powinien sobie przyswoić?
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi na wszystkie moje pytaniaCytatJorge, może dodasz coś od siebie, zamiast ciągnąć za język. ;)
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi na wszystkie moje pytaniaCytatJorge, może dodasz coś od siebie, zamiast ciągnąć za język. ;)![]()
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
jorge.martinez napisał/a:Stachu napisał/a:
Tam nie ma nic do rozumienia.
Co zatem do czego jest?
jorge.martinez napisał/a:Istnieje dość silny paradygmat fotografii ulicznej, polegający na tym, że pokazujemy tylko cały kadr (nie kadrujemy), nie ustawiamy, nie pozujemy (uśmiech i spojrzenie do obiektywu Twój wróg). I już w tym miejscu bywa przeciwstawiane fotografii reportażowej, gdzie czasem się klienta ustawi, podpowie, odegra...
Waidodayo!
hungry.ant
CytatW jednej galerii, parę metrów od siebie, spięte wspólnym hasłem "Fotografowie Saskiej Kępy" bodajże.
Które wolicie (nawet pomimo lekko nieostrych sutków?;)
CytatNa wyrywki, ale w takiej dyskusji o wszystkim i (bardziej) o niczym nie da się sklecić żadnej rozsądnej wypowiedzi, której Jorge nie wywróci/zaneguje serią pytań ;]
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram