zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
Betasz napisał/a:posiadam profesjonalny zestaw doświetleniowy tzn, namiot bezcieniowy, 2 zarowki błyskowe o mocy 45Ws i teraz jest problem...
Betasz napisał/a:To jest aparat mojego chlopaka ja sie nie znam ale zostalam teraz poroszona o zrobienie takich fotek i ciezko...przegladam juz drugie dzien instrukcje ale ehhh...
Pozdrawiam
Arti
Betasz napisał/a:Zapomialam podziekowac "zbyllu " za praktyczną rade natomiast pan "arti" jak sie nie ma nic konkretnego do powiedzenia to czasem lepiej milczec....:-)Przemadrzać każdy się może haha
Nie każdy. Ale akurat Arti może. Haha.Betasz napisał/a:Przemadrzać każdy się może haha
Betasz napisał/a:pan "arti" jak sie nie ma nic konkretnego do powiedzenia to czasem lepiej milczec
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Orientacyjnie to bym ustawił czas na 1/180 sekundy a przysłonę dobrał do ilości światła.Betasz napisał/a:znasz moze orientacyjne jaką przyslone i czas powinnam sprobowac?
armar, nie przeginajarmar napisał/a:więc jeśli jesteś ładna i z Krakowa...
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
piotr_luk napisał/a:armar, nie przeginajarmar napisał/a:więc jeśli jesteś ładna i z Krakowa...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
dan napisał/a:Ja moge zrobic takie zdjecia - 50zl/szt
CytatA jak buty są z siateczką?
armar napisał/a:Orientacyjnie to bym ustawił czas na 1/180 sekundy a przysłonę dobrał do ilości światła
Grizley napisał/a:k100d nie ma iso100
armar napisał/a:Zepsuła się ta lampa, że się otwiera?
zbyllu
K-5 K20D Z-1p MZ-5n
flickr
zbyllu napisał/a:Ja dobrałbym przysłonę aby uzyskać odpowiednią głębię ostrości i do niej dobrałbym czas. Mam nadzieję, że zdjęcia są robione ze statywu i czasem można operować swobodnie. Samowyzwalacz, żeby nie było poruszeń.
zbyllu napisał/a:Zamknięta lampa nie wyzwoli lamp zewnęrznych, chyba, że połączonych przewodami.
Jeśli zdjęcia są przepalone z powodu doświetlenia lampą z korpusu to można zakleić reflektor gęsią skórką, np.
zbyllu napisał/a:Wogóle polecam tego typu fotki robić na manualnych ustawianiach, nawet (a może tym bardziej) z lampami.
zbyllu napisał/a:armar napisał/a:Orientacyjnie to bym ustawił czas na 1/180 sekundy a przysłonę dobrał do ilości światła
Ja dobrałbym przysłonę aby uzyskać odpowiednią głębię ostrości i do niej dobrałbym czas.
zbyllu napisał/a:armar napisał/a:Zepsuła się ta lampa, że się otwiera?
Zamknięta lampa nie wyzwoli lamp zewnęrznych,
zbyllu napisał/a:chyba, że połączonych przewodami.
zbyllu napisał/a:Jeśli zdjęcia są przepalone z powodu doświetlenia lampą z korpusu to można zakleić reflektor gęsią skórką