dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Eldred napisał/a:
ale nie mam karty kredytowej a większośc aukcji to "tylko paypal"
Bylo o tym wiele razy. Wystarczy zwykla karta debetowa - Visa Electron z mBanku za 100% darmoche. Ewentualnie BZWBK albo Inteligo. Ewentualnie jakas karta wirtualna za ok 20 zl rocznie.

dz.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Poważnie wystarczy inteligo dzerry???? bo inteligo to ja mam ;-)
hmm

Eldred napisał/a:
Poważnie wystarczy inteligo dzerry???? bo inteligo to ja mam
Nie, zartuje ;-) Jedna z dluzszych stopek na tym forum zostala zakupiona w wiekszosci te wlasnie karta. Zarejestruj sie w PayPalu i sprawdz - sciagna ci pare centow na probe, a potem oddadza.

dz.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Visa Electron z mBanku

Ta z delfinkiem?

mygosia napisał/a:
Ta z delfinkiem?
Dokladnie ta. Tylko trzeba ja przez mlinie aktywowac do platnosci online i ustalic limit.

dz.

O!
I z amazona moge sobie wtedy kupować? :-)

mloskot  Dołączył: 10 Mar 2008
(OT, karta) Eee, ja tam nie wiem w czym macie problem. Przecież kartę kredytową (wygrawerowane numery, nie nadruk) Visa Silver dostaje się w większości banków bez problemu. Prawie 8 lat temu, w BZWBK dostałem Visa Silver jako student, z limitem 2000PLN, nie będąc zatrudnionym a podstawą dla banku były regularne wpływy na konto przez parę lat. Walcie do banków i składajcie wnioski, a żadne zakupy nie będą problemem.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
O!
I z amazona moge sobie wtedy kupować? :-)

no jasne!

Dz. to wspaniała wiadomość, mam to konto już sporo czasu ale o tym nie wiedziałem..
do tego nowe e-karty są z chipem. super, jutro sobie aktywuję i można zacząć zabawę w ebay'a :->

mloskot napisał/a:
Visa Silver dostaje się w większości banków bez problemu
I bez problemu wydaje sie ten limit, ktory potem nie wiadomo jak splacic. Poza tym kredytowa to koszt oko 20-40 zl rocznie. Delfinek z mbanku to zwykla karta, ktora nic nie kosztuje, a wydajemy pieniadze tylko gdy mamy ;-)

dz.

Czyli najpierw mam zadzwonić do mbanku i uruchomić płatności online, a potem sie do paypala zarejestrować...?

mygosia napisał/a:
Czyli najpierw mam zadzwonić do mbanku i uruchomić płatności online

http://www.mbank.pl/blog/...ml?id=81&cat=12

mygosia napisał/a:
a potem sie do paypala zarejestrować...?

Jesli chcesz kupowac na ebayu. Na amazonie i we wszystkich innych sklepach internetowych wystarczy Ci sama karta.

dz.

Dzięęękiii Dzerry :-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
dzerry napisał/a:
I bez problemu wydaje sie ten limit, ktory potem nie wiadomo jak splacic.

No, to już zależy od egzemplarza użytkownika.

Misiek  Dołączył: 05 Lip 2007
Ja zdecydowałem się na kartę przedpłaconą ING, bo wydaje mi się to bardzo bezpiecznym rozwiązaniem. Działa z PayPal bez problemów - sprawdzone ostatnio :mrgreen: .

mloskot  Dołączył: 10 Mar 2008
dzerry, z wydawaniem limitu masz racje :-) Ja po prostu wole zwykla kredytowa, bo jest niezbedna przy wyjazdach za granice, rezerwacjach hotelu, etc. no i platnosci w Sieci nie sprawiają problemu.

Misiek fajne to, kurcze kiedys to byly 3 rodzaje kart z czego jedna tylko (electron) dostepna dla przecietnego zjadacza chleba. Teraz to sie mozna na prawde pogubic w tych plastikach.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
oj można.. dzisiaj pani z okienka w Pekao S.A. zapytała mnie czy nie chciałbym studenckiej karty kredytowej.. :shock:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
do tego nowe e-karty są z chipem.

ekarty z mbanku? Przeciez to jest karta wirtualna - ten kawalek plastiku, co sie dostaje nie ma nawet paska magnetycznego i mozna go wyrzucic. Wazny jest numer, data waznosci i kod CVV2. Z reszta, mam te nowa ekarte i zadnego czipa na niej na pewno nie ma :-P

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
guerilla napisał/a:
do tego nowe e-karty są z chipem.

ekarty z mbanku? Przeciez to jest karta wirtualna - ten kawalek plastiku, co sie dostaje nie ma nawet paska magnetycznego i mozna go wyrzucic. Wazny jest numer, data waznosci i kod CVV2. Z reszta, mam te nowa ekarte i zadnego czipa na niej na pewno nie ma :-P

eh, te skomplikowane oznaczenia
oczywiście Mkarty a nie Ekarty miałem na myśli :-P

anduril  Dołączył: 31 Lip 2007
dzerry napisał/a:
mygosia napisał/a:
Ta z delfinkiem?

Dokladnie ta. Tylko trzeba ja przez mlinie aktywowac do platnosci online i ustalic limit.

A wiecie może jaki ma w tym momencie sens płatna eKarta oprócz możliwości "ładowania" i "rozładowania"?

anduril napisał/a:
A wiecie może jaki ma w tym momencie sens płatna eKarta oprócz możliwości "ładowania" i "rozładowania"?
Jest bezpieczniejsza w wypadku gdy konto w mbanku jest twoim podstawowym kontem i masz na nim stale jakies pieniadze. Dodatkowo, na ekarcie mozesz sobie ustalic walute rozliczeniowea dla transkakcji zagranicznych, dzieki czemu unikasz podwojnego przewalutowywania - ale sens to ma tylko jesli placisz naprawde duze kwoty.

dz.

Skocz do: