Bylo o tym wiele razy. Wystarczy zwykla karta debetowa - Visa Electron z mBanku za 100% darmoche. Ewentualnie BZWBK albo Inteligo. Ewentualnie jakas karta wirtualna za ok 20 zl rocznie.Eldred napisał/a:ale nie mam karty kredytowej a większośc aukcji to "tylko paypal"
pozdrawiam,
dzerrry
Yashica Mat124, Canon 100d
Nie, zartujeEldred napisał/a:Poważnie wystarczy inteligo dzerry???? bo inteligo to ja mam
pozdrawiam,
dzerrry
Dokladnie ta. Tylko trzeba ja przez mlinie aktywowac do platnosci online i ustalic limit.mygosia napisał/a:Ta z delfinkiem?
pozdrawiam,
dzerrry
Pentax K10D + SMC Pentax DA 18-55/3.5-5.6 AL + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG Macro + SMC Pentax-a 1:2 50mm
mygosia napisał/a:O!
I z amazona moge sobie wtedy kupować?![]()
I bez problemu wydaje sie ten limit, ktory potem nie wiadomo jak splacic. Poza tym kredytowa to koszt oko 20-40 zl rocznie. Delfinek z mbanku to zwykla karta, ktora nic nie kosztuje, a wydajemy pieniadze tylko gdy mamymloskot napisał/a:Visa Silver dostaje się w większości banków bez problemu
pozdrawiam,
dzerrry
mygosia napisał/a:Czyli najpierw mam zadzwonić do mbanku i uruchomić płatności online
mygosia napisał/a:a potem sie do paypala zarejestrować...?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:I bez problemu wydaje sie ten limit, ktory potem nie wiadomo jak splacic.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pozdrawiam,
Misiek
"Gór mi mało i trzeba mi więcej
Żeby przetrwać od zimy do zimy
Ktoś mnie skazał na wieczną wędrówkę
Po śladach, które sam zostawiłem..."
Zabawy w panoramy - www.proczek.com
Pentax K10D + SMC Pentax DA 18-55/3.5-5.6 AL + Sigma 70-300/4-5.6 APO DG Macro + SMC Pentax-a 1:2 50mm
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
guerilla napisał/a:do tego nowe e-karty są z chipem.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:guerilla napisał/a:do tego nowe e-karty są z chipem.
ekarty z mbanku? Przeciez to jest karta wirtualna - ten kawalek plastiku, co sie dostaje nie ma nawet paska magnetycznego i mozna go wyrzucic. Wazny jest numer, data waznosci i kod CVV2. Z reszta, mam te nowa ekarte i zadnego czipa na niej na pewno nie ma![]()
dzerry napisał/a:mygosia napisał/a:Ta z delfinkiem?
Dokladnie ta. Tylko trzeba ja przez mlinie aktywowac do platnosci online i ustalic limit.
K100D + krótki kit + APO 70-300 + Metz 48
Contax 139Q + parę MLek
Jest bezpieczniejsza w wypadku gdy konto w mbanku jest twoim podstawowym kontem i masz na nim stale jakies pieniadze. Dodatkowo, na ekarcie mozesz sobie ustalic walute rozliczeniowea dla transkakcji zagranicznych, dzieki czemu unikasz podwojnego przewalutowywania - ale sens to ma tylko jesli placisz naprawde duze kwoty.anduril napisał/a:A wiecie może jaki ma w tym momencie sens płatna eKarta oprócz możliwości "ładowania" i "rozładowania"?
pozdrawiam,
dzerrry