Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
alkos napisał/a:
Nie, chodzi mi o to, że jeśli ktoś wyrazi chęć zakupu, a tymczasem aparat pójdzie gdzie indziej, złamiesz regulamin...

Może po prostu zostaw TYLKO link do ogloszenia na forum nikona i zamknij post......

a może czas zmienić kretyński regulamin?

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Gringo napisał/a:
a może czas zmienić kretyński regulamin?
Spadła by ci korona z głowy, gdybyś odpuścił sobie przedostatnie słowo?

A to samo mógłbym zapytać kolorowych (konkretnie jednego) na mojego priva ( a w zasadzie 2 w odstępie dosć znacznym) nt. regulaminu. Rozumiem, że nie musi sie zgadzac z moimi sugestami. Ale przecież mogłby chociaż odpisać...

A poza tym- czy widziałeś gdzieś Jarku równie rozbudowane i sformalizowane zasady forum ? Nawet o głupie brak [ ] czy sprzedam moderatorzy się czepiają. Ja tego za normalne nie uważam.

Gringo napisał/a:
czy widziałeś gdzieś Jarku równie rozbudowane i sformalizowane zasady forum ?
Raczej nie bywam na innych forach, tu mi dobrze. Ale jako takie rozeznanie mam - i mam wrażenie, że nie byłeś na forum z naprawde ostrą moderacją.
Gringo napisał/a:
Nawet o głupie brak [ ] czy sprzedam moderatorzy się czepiają.
Regulamin jest od tego, zeby go przestrzegać. Aktywnie piszących użytkowników są setki - i trzeba nad tym wszystkim panować. Na szczęście zdecydowana większość forumowiczów panuje nad sobą sama, za co tutaj w imieniu aktywu partyjnego chciałbym bardzo podziękować.
Gringo napisał/a:
Ja tego za normalne nie uważam.
Jak czegoś nie można się pozbyć, trzeba to po prostu pokochać. Spróbuj, może warto.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Gringo napisał/a:
A poza tym- czy widziałeś gdzieś Jarku równie rozbudowane i sformalizowane zasady forum ?

Oj, pytanie nie do mnie, ale właśnie z ciekawości, po artykule w "Wybiórczej" zalogowałem się na takie, na którym dostać ostrzeżenie można nawet za żart a propo's tematu czy w ogóle żartobliwe czepnięcie się słówka, sformułowania. Bo to już jest OFF TOP. :shock:

Dobrze, że ze strony praktycznej mnie temat nie interesuje.

Gringo napisał/a:

Bo głupie nawet, to jest nie przeczytać regulaminu. Nie jest on rozwlekły, ani skomplikowany. To po prostu nieeleganckie się do niego nie stosować.

Ogólnie (Gringo, to już nie do Ciebie personalnie) wkurza mnie -a zdarza się to coraz częściej- kiedy pojawia się nowy forumowicz i zaczyna od narzekania, że ktoś temat zamknął, że nie odpowiedział na pytanie. Trochę mi się kojarzy z osobą, która wchodzi do kogoś do domu pierwszy raz i jakby nigdy nic zaczyna od komentarzy typu: Nie masz Coca-Coli? Weź idź kup. I w ogóle w lodówce nie ma nic co lubię. A przede wszystkim to przełącz kanał w telewizorze i powiedz żonie, żeby przestawiła kwiatki z parapetu, bo chcę otworzyć okno.

lipalipski napisał/a:
po artykule w "Wybiórczej"
Co za artykuł? Jest online?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Teraz jest do kupienia chyba, bo to w "Dużym formacie" taki wyimek z wynurzeń klientów burdeli (a dokładnie ich posty, na zasadzie ctrl+a; ctrl+c; ctrl+v), na temat obsługi, klimatu, cen itp. Byłem ciekaw, jak to u źródeł wygląda i moim zdaniem, po około dwugodzinnym przeglądaniu forum, "Wybiórcza" zasługuje na swoje miano. A jeśli Pani Marcie Szarejko zapłacili za to, to chyba zostanę dziennikarzem. W każdym razie, jeśli temat kogoś ciekawi to chyba lepiej zajrzeć na to forum.

Aby oszczędzić domysłów czytelnikom, dodam, że mnie temat interesuje owszem bardzo, ale nie jako usługodawcę lub usługobiorcę. ;-)

Jarek Dabrowski napisał/a:
Gringo napisał/a:
Regulamin jest od tego, zeby go przestrzegać. Aktywnie piszących użytkowników są setki - i trzeba nad tym wszystkim panować. Na szczęście zdecydowana większość forumowiczów panuje nad sobą sama, za co tutaj w imieniu aktywu partyjnego chciałbym bardzo podziękować.

Mi to się kojarzy z tymi różnymi dziwnymi regulaminami prawo w Polsce. Czasem jest tak skonstruowane, że ciężko go nie złamać. Nie rozumiem po co opisane jest w kilku czy kilkunastu punktach czy wolno wycofac oferte, jak nalezy to robić, itd. Na innych forach foto jest tak, że jest 2 czy 3 działy (oddzielnie kupie i sprzedam). Tak samo ważność. Na nowszych silnikach da się chyba ustawić jaki czas mogą sobie istnieć posty w danym dziale i problem znika.

Wydaje mi sie, ze powinno to być uwzględnione przy przebudowie forum.

Jarek Dabrowski napisał/a:

Gringo napisał/a:
Ja tego za normalne nie uważam.
Jak czegoś nie można się pozbyć, trzeba to po prostu pokochać. Spróbuj, może warto.

ale kiedy moznaby było to wszystko usprawnić czy ułatwić czy ma to wtedy sens?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Gringo napisał/a:
Na nowszych silnikach da się chyba ustawić jaki czas mogą sobie istnieć posty w danym dziale i problem znika.
Tutaj też samo znika, tylko zakładający wątek musi to ustwić. Kiedyś robili to kolorowi i pilnowali. Od kiedy giełda nie ma akceptacji ogłoszeń jest umowa, że wszystko co nie jest zgodne z regulaminem leci do śmieci.
Czy dla Ciebie jest problemem zapamiętanie 3ech rzeczy:
- ustawić datę wygaśnięcia
- zatytułować [kupię] lub [sprzedam]
- podać cenę
Dodatkowo:
- napisać w wątku, że jest się zainteresowanym i szczegóły lecą na PW.

Czy to aż tak trudne i formalne? Błagam...

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Dla przypomnienia:

Regulamin Forum: link w menu głównym strony (u góry, obok [ Szukaj ])
albo tu: http://manufactura.home.p...pic.php?t=10785

Regulamin Giełdy: http://manufactura.home.p...pic.php?t=10215

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Gringo napisał/a:
A to samo mógłbym zapytać kolorowych (konkretnie jednego) na mojego priva ( a w zasadzie 2 w odstępie dosć znacznym) nt. regulaminu. Rozumiem, że nie musi sie zgadzac z moimi sugestami. Ale przecież mogłby chociaż odpisać...
O mnie mówisz? Mam nadzieję, że nie, bo będę zmuszony przytoczyć co Ci odpisałem. Tego samego dnia, którego przyszło PW od Ciebie.

tref, napisz mi może na maila bo naprawdę nic mi nie doszło

Skocz do: