papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
  Jak kupuje się nowy aparat ;-)
Witam,

Postanowiłem kupić jakiegoś "malucha" do noszenia w kieszeni na stałe - wybór padł na G9. Jako, że w Gdańskim MM dziś dzień bez VAT-u to koło 10 nad ranem wybrałem się na zakupy. Cena G9 miała być około 1300 PLN, więc całkiem przyzwoita. W gablocie już nie było, miła panienka po wieku oczekiwania sprawdziła stan magazynu - -2 (minus dwie sztuki na stanie), znaczy brak. Kupić jednak chciałem i przejeżdżając obok cyfrowe.pl zasedłem, żeby zobaczyć. Też nie mieli, ale potrzymałem w łapkach przez chwilę K20 i ... wyszedłem z nową puszką ;) Nie jest to bynajmniej zasługa sprzedwacy, wyglądał na bardzo nieszczęśliwego, że w majowy weekend jest w pracy.

I jestem zdowolony ;) Teraz biegnę testować.

PS. Pewnie będę swoją kadyszkę sprzedawał, ciekawe, czy za jakieś rozsądne pieniądze da sie teraz sprzedać 1.5 roczną K10?

[ Dodano: 2008-05-02, 18:08 ]
Z drobiazgów, które mi się narazie mocno rzuciły w oczy to:
- rozszerzenie tonalnści
- zdjęcia seryjne 21 kl/s! (tylko jpg)
- zdjęcia interwałowe

Zobaczymy na ile będzie to działać.

plastyk  Dołączył: 30 Sie 2007
Re: Jak kupuje się nowy aparat ;-)
Z drobiazgów, które mi się narazie mocno rzuciły w oczy to:
- rozszerzenie tonalnści
- zdjęcia interwałowe

Radziłbym lepiej poczytać instrukcję- co do zdjęć seryjnych w jakich rozdzielczościach.

Pozdrawiam

plastyk napisał/a:
Radziłbym lepiej poczytać instrukcję- co do zdjęć seryjnych w jakich rozdzielczościach.

Czytałem, traktuję to jako gadget (21Hz, 1.6 Mp), nie mniej jednak dla mnie jest to przydatny gadget.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
papcio napisał/a:

A ile zdjęć w serii?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Stachu napisał/a:
A ile zdjęć w serii?
Zdaje się, że 120.

Rozbroiła mnie zawartość pudełka, jest tam dodatkowa płytka, w środku instrukcja w wersji polskiej pdf,... do K200, ciekawe, czy to pomyłka, czy daja taki bonus.

dybon  Dołączył: 05 Gru 2007
papcio napisał/a:

PS. Pewnie będę swoją kadyszkę sprzedawał, ciekawe, czy za jakieś rozsądne pieniądze da sie teraz sprzedać 1.5 roczną K10?

A ile byś sobie życzył i jaki przebieg?

Skocz do: