pawelek-79 napisał/a:Mam nadzieję, że nie powtarzam pytania (do tej pory nie znalazłem odpowiedzi na tym forum ani na pl.rec.fot.cyfrowa).
Chcę kupić Pentaxa. Mam do wyboru isd DS(2) lub K100D. Ważna jest dla mnie jasność wizjera. Wiem, że DS ma większy, ale czy przy tym nie jest ciemniejszy?
pawelek-79 napisał/a:
Chodzi o nastawianie ostrości przy astrofotografii. Przy robieniu zdjęć standardowym obiektywem stałoogniskowym nie ma problemu. Natomiast jak przystawiam do lunety, to tam nie mam zaznaczone, kiedy ostrzy na nieskończoność.
pawelek-79 napisał/a:Druga sprawa to szybkość AF. Jeśli DS szybiciej ustawia ostrość w trybie AF niż wiekszość hybryd, to mnie to satysfakcjonuje. Jeśli nie, to chyba zdecyduję się na K100D.
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Witaj Pawełku na forumnie.... jak czytałeś, to już wiesz co Cię tu może spotkać
A musisz używać AF? nie możesz ręcznie nastawić (np oo) ?
"Living is easy with eyes closed"
sołtys napisał/a:Również przyłączam się do powitań :)
aa nie brałeś pod uwagę (prosze nie posądzać mnie o herezje - "ja tylko niose pomoc") drugiej wersji Canona 20D przystosowanej specjalnie do astrofotografii?? Nie znam szczegółów oprócz tego, że napewno cena jest większa niż Pentaxów, ale niskie szumy ii szybki AF (nie wiem jak wizjer)
sołtys napisał/a:Również przyłączam się do powitań :)
aa nie brałeś pod uwagę (prosze nie posądzać mnie o herezje - "ja tylko niose pomoc") drugiej wersji Canona 20D przystosowanej specjalnie do astrofotografii?? Nie znam szczegółów oprócz tego, że napewno cena jest większa niż Pentaxów, ale niskie szumy ii szybki AF (nie wiem jak wizjer)
Pozdrawiam
-szu-
-szu- napisał/a:czy DS2 ma taki sam wizjer jak DS? Czy przypadkiem Pentaks nie okroił go w strone DL.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
FraZa napisał/a:Czy to kwestia obrotu ziemi przy czasie kilku sekund naświetlania? Czy coś innego? Czy po prostu za krótki zoom do takich zdjęć?
FraZa napisał/a:Czy to kwestia obrotu ziemi przy czasie kilku sekund naświetlania? Czy coś innego?