szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
SMC-A 200/4
Szukam opinii, sampli z tego obiektywu. Myślałem, że konstrukcja jest prawie identyczna jak u M 200/4, ale wg Bojidara, różni się toto budową (1 soczewka więcej).

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
szpajchel, mam takie szkło. Opinię mam taką, że nie jest ciężkie, ma A, więc jest wygodne, tylko 200mm to od dużego dzwonu używam. Sample mogę na cyfrze zrobić i przedstawić. Rozumiem, że gałązki na tle nieba, tak? :->

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb, Królu złoty :mrgreen:
Pokaż te sample, jakąś przyrodę tym robiłeś? No i jak się to ma do M 200/4? Znalazłem tylko opinię, że spośród kilku 200, SMC-A 200/4 wypadł najgorzej.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Jutro, jutro... Tylko żebym nie zapomniał ;-)
Co do porównań to nie wiem. Raz, że M 200/4 to nie używałem, dwa, że ja to w sumie wolę robić zdjęcia, niż testować obiektywy i aparaty. CO do jakiejś przyrody to hmm... łatwo nie będzie, bo sobie nie przypominam nic, co bym na takiej ogniskowej robił. Ale jutro z balkonu mogę trawnik sfotografować, a co ;-)

Jacek-aj  Dołączył: 11 Gru 2006
Nie wiem czy pomogę, sam jestem szczęśliwym posiadaczem M 200/4 od dopiero-co i już mi się cholernie podoba za kompaktową budowę i przeepiękne rozmycia tylców. Ostry do bólu. Decyzja zakupu akurat wersji M wyelułowała po lekturze anglojęzycznych forumów, gdzie b. chwalą wersję M od A, ale potwierdzić tego empirycznie nie mogę.

pozostaję :-D

Skocz do: