milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Dziwna akcja na allegro...
Sami zobaczcie moja aukcja:

http://allegro.pl/item368...n_polecam_.html

i aukcja zapewne kupujacego...

http://allegro.pl/item374...uper_stan_.html

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
ale o co chodzi?

Fafniak, ano o to ze sprzedalem szklo, a koles zaraz je wystawia [na 100% to samo, poznaje po rysie na kuferku] z moim opisem, z ktorego wywala 5 slow.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
No można sie przyczepić do skopiowania opisu.
Nie pamiętam co prawo autorskie mówi na ten temat.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Raczej nie mówi.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Zgodnie z prawem, nie zarobi, bo musi zapłacić podatek. Jeśli Ci zależy, pisz donos. ;-)

atryda  Dołączył: 03 Kwi 2008
milo, napisz do kupującego (-ych) i jesli odpowiedź Cie nie usytsfakcjonuje, wystaw im stosowny komentarz. Tak ja bym zrobił...

pozdr

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
O co tu kruszyć kopie? Opis w zasadzie tylko i wyłącznie informuje o stanie obiektywu i jego ficzerach.. Jeśli był prawdziwy u Ciebie to i jest prawdziwy teraz, a że gość nie wymyślił nic lepszego to skopiował.
Dlaczego sprzedaje zaraz po kupnie? Różne przygody chodzą po ludziach.. :-B

FotoPepe  Dołączył: 13 Kwi 2008
Moze sie jemu nie spodobal, i sprzedaje dalej ... Trzeba troche tolerancji ;-)

no to rownie dobrze mogl zdjecia skopiowac ;/

milo napisał/a:
no to rownie dobrze mogl zdjecia skopiowac ;/

Ja z lenistwa pewnie bym wstawil :lol:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
To ten obiektyw ze staristem też działa? Naprawdę???

Przyznam ze pzegapile aukcje bo wzialbym od Ciebie Milo to szkielko - i na pewno nie sprzedawal ;)
Moze masz drugie w tej cenie ? :)

FotoPepe, no to wez od niego za 290 ;)

milo napisał/a:
FotoPepe, no to wez od niego za 290 ;)

hehe - 255 a 290 plus wysylka to jest roznica. No i tutaj na miejscu sprawdzam, a paczka .. nie wiem co otrzymam ... ale kusi mnie baaardzo ..

^mmm^  Dołączył: 04 Paź 2006
Jedyne, do czego można się przyczepić, to korzystanie prawdopodobnie z dwóch kont przez kupującego od Milo.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Przecież można mieć kilka kont. Mi się nie podoba, że opis przekopiowany. Na pewno nie jest to w porządku, a może nawet jest bezprawne.

Ja miałem kiedyś taką akcję, że sprzedałem telefon komórkowy. Kupujący wyprosił jeszcze kartę pamięci - pisał, że to prezent dla jego dziewczyny, że karty w swojej mieścinie nie kupi. I zanim paczka zdążyła do niego dojść, zdążył założyć aukcję Kup Teraz z wyższą ceną i moimi zdjęciami! Wkurzyłem się na niego i podałem sprawę do Allegro, odpisali, prosili o przesłanie korespondencji. Ale w końcu zaniechałem, szkoda było moich nerwów na takiego g*wniarza.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
dsk napisał/a:
Przecież można mieć kilka kont.

a czytałeś kiedyś regulamin?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Już chyba wiadomo, po co kupił
cwany_gapa napisał/a:
Uwaga !!! Z obiektywem będę w Niedzielę o 9.00 rano na giełdzie fotograficznej w Katowicach (nad Restauracją Kryształowa), i może sprzedam tam. Jeśli ktoś wylicytuje wcześniej to proszę o tel. 693 160 642

Do allegro go.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
opiszon napisał/a:
dsk napisał/a:
Przecież można mieć kilka kont.

a czytałeś kiedyś regulamin?

Właśnie czytałem. Jest tam coś takiego:
regulamin Allegro napisał/a:
2.11. Użytkownik może posiadać więcej niż jedno Konto, jednakże nie może ich wykorzystywać do dokonywania jakichkolwiek czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest w szczególności:

a. uczestniczenie w licytacji w ramach jednej Aukcji przy użyciu więcej niż jednego Konta,

b. składanie ofert we własnych Aukcjach,

c. dokonywanie kolejnej Rejestracji w celu unikania zapłaty opłat i prowizji należnych za dotychczasowe działania w ramach Allegro,

d. używanie Kont do nieuczciwego zawyżania kwot oferowanych w licytacji.

Skocz do: