Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Pytałeś u polskiego dystrybutora Tamrona?
Pozdro
zyga
Kathrine (K-3), 2 x Kiks (K-x), A3, 6 Canonów A540, smiena symbol, szklarnia od 18 do 200mm, etc.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Ale tam jest źródło wiedzy na ten temat.
Pozdro
zyga
A7III
Krzychoo napisał/a:Wszystko co kupujesz na firmę jest objęte gwarancją 1 rok, wszystko co kupujesz na osobę prywatną jest objęte gwarancją 2 lata. Nie jestem pewien z czego to wynika, ale przyjmuje się chyba, że firma będzie bardziej intensywnie używała danego przedmiotu/narzędzia. Dłuższe gwarancje, 3-5 letnie, obarczone są najczęściej jakimś ALE. Dopłacasz dodatkową kasę, za którą np. producent kupuje ubezpieczenie na wypadek uszkodzenia w firmie ubezpieczeniowej. Albo musisz robić odpłatne przeglądy, itp.
Pozdro
zyga
Z niczego. Jest to częsta polityka handlowców, ale nie powszechna. Sam kupuję wiele rzeczy na fakturę i są firmy, które nie dyskryminują klientów prowadzących działalność. To jest jak z karteczką "Po odejściu od kasy, zwrotów nie przyjmujemy". Prawnicy mogą sobie mówić, że to niezgodne z prawem, a sprzedawcy i tak robią swoje.Krzychoo napisał/a:Wszystko co kupujesz na firmę jest objęte gwarancją 1 rok, wszystko co kupujesz na osobę prywatną jest objęte gwarancją 2 lata. Nie jestem pewien z czego to wynika
Krzychoo napisał/a:wszystko co kupujesz na osobę prywatną jest objęte gwarancją 2 lata.
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
Pozdro
zyga
malezet napisał/a:I teraz pytanie, czy Tamron bierze pod uwagę rodzaj zakupu, czy nie, bo nigdzie tego nie znalazłem.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski
bakulik napisał/a:malezet napisał/a:I teraz pytanie, czy Tamron bierze pod uwagę rodzaj zakupu, czy nie, bo nigdzie tego nie znalazłem.
Rejestrowałem obiektyw kupiony „na firmę” i otrzymałem certyfikat 5-letniej gwarancji. Tak więc rodzaj nabywcy nie ma znaczenia, a przynajmniej nie miał w zeszłym roku.
Pozdro
zyga