szarografit  Dołączył: 15 Gru 2007
  Uszkodzona Sigma - kilka pytań
Kupiłem niecałe 2 tygodnie temu w Rimeksie Sigmę 24-60 f/2.8 (nie miałem dotąd czasu aby w wątku pochwalnym napisać na temat obsługi czyli Czesia, ale wkrótce nadrobię te zaległości :-/ ). Obiektyw podoba mi się, ale zauważyłem dziś pewną usterkę. Otóż swobodnie lata sobie jeden listek przysłony, nie trzymając się zaleceń nadawanych z korpusu, po prostu wyindywidualizował się ;-) Wygląda to tak:

przysłona zamknięta:

przysłona otwarta:

I teraz mam pytania:
1. Mam dwie możliwości: wykorzystać gwarancję albo powołać się na niezgodność towaru z umową. W tym drugim przypadku sprawa spadłaby pewnie na Czesia, a nie chciałbym sprawić mu problemu :-/
2. Czy ktoś miał kontakt z serwisem Sigmy? Wyrabiają się w terminach? Obiektyw potrzebny mi będzie już na początku sierpnia. Gdybym korzystał z "niezgodności towaru" to musiałbym jeszcze doliczyć stratę czasu na przesyłkę do sklepu :-/

Jutro podzwonię do Rimeksu i serwisu w Gdyni żeby czegoś się dowiedzieć. Do tego czasu może ktoś podzieli się swoimi przemyśleniami/doświadczeniami? Ja jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i troszkę mam wątpliwości co do wyboru sposobu postępowania.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja bym gwarancji unikał jak tylko można, więc wybrał bym niezgodność towaru

Cześ Czesiem, ale chyba też jest człowiekiem, i zrozumie że to wada wrodzona sprzętu ;)

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
Re: Uszkodzona Sigma - kilka pytań
szarografit napisał/a:

1. Mam dwie możliwości: wykorzystać gwarancję albo powołać się na niezgodność towaru z umową. W tym drugim przypadku sprawa spadłaby pewnie na Czesia, a nie chciałbym sprawić mu problemu :-/

cześ za to dostaje pieniądze i nie zrobi Ci żadnej łaski jeśli zajmie się wymiana WADLIWEGO produktu na sprawny. To jego obowiazek i tyle

Skocz do: