Wojtek P  Dołączył: 19 Lip 2008
kupno obiektywu w Euro AGD RTV
czy ktoś może kupił obiektyw w tej sieci - czu jest możliwość sprawdzenia BF/FF
chcę kupić Tamron 28-75 i jest to dla mnie spory wydatek więc wolałbym wszystko sprawdzić...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wojtek P napisał/a:
czu jest możliwość sprawdzenia BF/FF
chcę kupić Tamron 28-75 i jest to dla mnie spory wydatek więc wolałbym wszystko sprawdzić...

Zapewne zależy to od konkretnego sklepu odbioru i od kompetencji sprzedawców. Ja odbierałem w sklepie we Włocławku i sprzedawcy robili wrażenie, że nie wiedzą o co mi właściwie chodzi. Zaszokowała ich również cena i droższy z obiektywów, póki nie wyjąłem z pudełka, brali za aparat. Na szczęście oba są chyba dobre.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Ja mam dobre wrażenia co do obsługi, chociaż oczywiście nie są tak wyspecjalizowani jak w sklepie foto. Kupowałem Sigmę 70-300.
Zamawiałem w sklepie internetowym z odbiorem w sklepie i czekałem na obiektyw chyba 4 tygodnie. W międzyczasie zmieniły się 2 razy promocje ratalne, ale sprzedawcy w ramach rekompensaty za czas oczekiwania na moje życzenie załatwili w centrali, że mogłem wybrać tą najkorzystniejszą, mimo, że już nie obowiązywała. Trochę to trwało i zdążyłem poznać cechy wszystkich sprzętów AGD na sklepie w międzyczasie, ale się starali :-D Podobnie jaka w przypadku plwk, Pani stwierdziła: "taki tani?", bo facet przede mną brał Canona 40d, ale zrobiła wielkie oczy, jak rozpakowaliśmy pudełko: "o, to sam obiektyw...?" :lol:
Miałem w każdym razie czas, żeby pstryknąć fotki w sklepie i ocenić wstępnie, "czy robi ładne zdjęcia" ;-) Odbierałem w Poznaniu w Tesco na Piątkowie.

czyli można szkło wyjąć i trochę popstrykać - no to juz coś (mimo niekompetencji sprzedawców) - chyba się zdecyduję bo chcę kupić na raty a w Euro wychodzi w takim układzie najtaniej
dzięki za informacje :-B

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Kupowałem Sigme 18-50, a później K20 przez sklep internetowy z odbiorem w Euro AGD w Krakowie.
W obu przypadkach nie było problemu ze sprawdzeniem. Rozsiadłem się z całym majdanem w salce prezentacyjnej sprzęt audio i video. sprawdzałem do woli, nikt mi złego słowa nie powiedział, sprzedawca cierpliwie czekał. Dopiero po sprawdzeniu załatwiałem wszelkie formalności związane z zakupem.

Pumpernikiel  Dołączył: 31 Paź 2007
Kupowalem tak Sigme 30mm f1.4, kupiona w internecie a odbior w sklepie, Pozwolili zalozyc szklo i zrobic pare testow bez problemu. Za to przy podpisywaniu rat trzeba uwazac, probowali mnie naciac na umowie "zero procent". Po "stanowczym" podejsciu Pani obslugujaca raty wpisala faktycznie zero.

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
Kupowałem w ten sposób tamrona 70-300 4-5,6, nie było problemu podpiąć i potestować. Może dlatego, że kierownik też był fanem fotografii, pierwsze jak wyjąłem obiektyw zapytał - co taki ciemny? - Później się przyznał, że ma Canona 5D. Ceny nie najniższe, ale możliwość sprawdzenia i opcja raty, sprawią, że nie bedzie to osrtatni zakup w w ten sposób.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja kupiłem w ten sposób moją k10. Pierwszy egzemplarz był uwalony, więc sprzedawca doradził abym zamówił przez net drugi i wtedy mi zamieni. Wszystko odbyło się bez problemów.

Łobuzio  Dołączył: 17 Lip 2008
Ja ostatnio kupowałem Tamrona w media w gdańsku, zaskoczyłem pana że jest Tamron dedykowany Pentaxowi, ale dalej poszło gładko. Mogłem podłączyć, parę fotek pstryknąć.
Pani od gwqarancji doradziła mi żebym jeszcze potestował ale przecież nie będę później do gdaska jechał kartę gwarancyjną podbijać :-)

No i kiszka. Wróciłem właśnie z EURO ale bez obiektywu. :-( Ten który mi sprowadzili zupełnie nie łapał ostrości. Jęczał, dyszał i nic (tzn ze 2 razy się udało tyle że na ok 20 prób). Próbowałem w sklepie przy sztucznym świetle, nie wiem jak by sie sprawował na zewnątrz ale preciez ma działać i tu i tu. Jutro jadę do firmy Foto RIMEX (Warszawa-Wesoła) zobaczymy z jakim efektem (ktoś może ma doświadczenia z tym sklepem)

A610  Dołączył: 15 Sie 2007
Kiedyś w Euro chciałem wypróbować słuchawki bezprzewodowe. Powiedzieli, że konstrukcja budynku zakłóca sygnał. Może zakłóca i światło? Wiem, że owoce i warzywa podświetla sie sprytnie, ale właśnie żeby klientowi sie podobało.

cinekk1  Dołączył: 17 Lut 2008
Mam zamiar kupić taki obiektyw. Ale czytam już jakąś pięćsetną wypowiedź, że nie łapie ostrości. Właściwie wynika z tego, że ten model jest kompletnie nieudany. Ale Tamron ma go od pięciu lat w ofercie i sprzedaje na świecie tysiące sztuk miesięcznie. To ja już nic nie rozumiem. Gdyby kosztował jakieś dwieście złotych, to rozumiem, ale nie tysiąc dwieście. Co się z tym obiektywem dzieje?

w4syl  Dołączył: 16 Lis 2007
Wojtek P napisał/a:
utro jadę do firmy Foto RIMEX (Warszawa-Wesoła) zobaczymy z jakim efektem (ktoś może ma doświadczenia z tym sklepem)

REWELACJA! Więcej pisać nie trzeba moim zdaniem.

zlaskovik  Dołączył: 13 Maj 2008
Jeżeli chodzi o fotorimex to potwierdzam - są rzeczywiści nastawieni na zadowolenie klienta. Chciałem kupić u nich tamrona 17-50. Pozwololi testowac do woli- wybrałem egzemplarz ale w domu okazało się że kicha (ff) - kasę oddali mi bez problemu. Polecam ten sklep.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Wojtek P napisał/a:
Jutro jadę do firmy Foto RIMEX (Warszawa-Wesoła) zobaczymy z jakim efektem (ktoś może ma doświadczenia z tym sklepem)

FotoRimex to Cześ z forum. Wal do niego jak w dym.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Cześ to FotoRimex? W adresie ma co innego? :?:

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Raven napisał/a:
W adresie ma co innego?
to jego druga firma. ;-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
A po co to tak to? :-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
A po co nie? :)

no i mam Tamrona 28-75 (egzemplarz made in japan - ktoś gdzieś pisał że to ważne)kupionego w Foto Rimex - na razie wszystko wydaje się ok. Poważniejsze testy (na tyle na ile potrafię) przewiduję w sobotę/niedzielę kiedy będę miał więcej czasu. Pan Czesio (przyznał się że on to on) nie widzi problemu w ewent. wymianie gdyby wyszedł jakiś feler (bf/ff itp). Sprzedaż (obsługa/formalności/informacje) pełna kultura :-B . No nic na razie jest dobrze (żeby tylko nie zapeszyć) ale w weekend powalczę ze sprzętem poważniej.
Cholerka właśnie sobie uświadomiłem sobie że właściwie nigdy nie miałem obiektywu z funkcją macro: jak się z niej korzysta?? :oops:

Skocz do: