Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
BG2 zamiennik. Prosze o opinie.
Czy ktos uzywa lub uzywal zamiennika BG2 firmy Delta (199zl)? Prosze o wrazenia.

Chce kupic gripa ale 500zl za oryginal to dla mnie troche za duzo. Moze istnieja inne zamienniki o ktorych nie wiem?

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Nie miałem go w rękach, ale ten grip to jakaś bida jest. Za 199PLN (plus ew. koszty przesyłki) masz gripa z samym spustem i wyłącznikiem. Natomiast za jakieś 230PLN masz dostępny klon pentaksowego gripa (brakuje mu tylko uszczelnień).

[ Dodano: 2008-07-20, 08:40 ]
Jedyną zaletą tego gripu nad tym klonem oryginału są te metalowe bolce.

griffin  Dołączył: 19 Cze 2008
Re: BG2 zamiennik. Prosze o opinie.
Matewka napisał/a:
Czy ktos uzywa lub uzywal zamiennika BG2 firmy Delta (199zl)? Prosze o wrazenia.

Chce kupic gripa ale 500zl za oryginal to dla mnie troche za duzo. Moze istnieja inne zamienniki o ktorych nie wiem?

Sprawdz ten zamiennik. Podobno sa bardzo przyzwoite no i dostajesz baterie za friko z nim.
W tej chwili nie moge wejsc na strone www.ansmann.de ale sprawdz pozniej.
Tu masz linka do strony w UK
LINK DO GRIPA

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ten ansmann wygląda jak rebrandowany travor którego kupiłem, a do którego linka podaje LDevil - nawet link jest do aukcji na której kupiłem ;)

tyle że ten travor taniej wychodzi ;)

[ Dodano: 2008-07-20, 12:16 ]
może niech jakiś kulorowy sklei ten wątek z tym: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=269830

Ciekawe te zamienniki, ale szkoda ze tylko za granica. Nie zamierzam sprowadzac bo za przesylke zaplace tyle, ze lepiej mi sie chyba oplaci oryginal kupic...

bo ja wiem - przesyłka 17$ to nie majątek, czasami z polski drożej wychodzi

jedyny ból masz wtedy, jak nie możesz paypalem płacić

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
Cytat
LINK DO GRIPA

Troche drogi ten zamiennik :cry: Tutaj masz oryginał za niewiele drożej £15 :evilsmile: .Myślę że jak już brac z UK to oryginał bo i tak za przesyłkę płacisz,albo ktoś Ci przywiezie bo teraz wszyscy na wakację zjeżdzają :evilsmile:

Jacek S  Dołączył: 28 Kwi 2008
bizon78 napisał/a:
bo teraz wszyscy na wakację zjeżdzają

Funt nisko, nie wiadomo czy na bilet mają :evilsmile:

bardziej bym się o górali z "sikago" martwił

bizon78 napisał/a:
Cytat
LINK DO GRIPA

Troche drogi ten zamiennik :cry: Tutaj masz oryginał za niewiele drożej £15 :evilsmile: .Myślę że jak już brac z UK to oryginał bo i tak za przesyłkę płacisz,albo ktoś Ci przywiezie bo teraz wszyscy na wakację zjeżdzają :evilsmile:

Ja wracam 20 sierpnia do Krakowa na tydzien(wiec moglbym cos komus przywiezc ) A poza tym ten zamiennik masz razem z dodatkowa bateria za 'friko' a oryginalny grip jest bez bakterii.

griffin napisał/a:

A poza tym ten zamiennik masz razem z dodatkowa bateria za 'friko' a oryginalny grip jest bez bakterii.

Tu masz rację tylko bym wolał oryginalny grip bez baterii niż nieoryginalną baterię razem z tym tańszym gripem.A poza tym tego Travora można kupic za połowę ceny,a myślę że są praktycznie identyczne.

opiszon napisał/a:
jedyny ból masz wtedy, jak nie możesz paypalem płacić

No właśnie mam ten ból ;-P

A griffin,
griffin napisał/a:
Ja wracam 20 sierpnia do Krakowa na tydzien

jak się zewrę z kasą to pomyślimy ;)
Bo w środę stanę się szczęśliwym posiadaczem upragnionego K20D. [Stoi dumnie na podium i szczerzy ząbki, jakby zbierał muchy na dziąsła.]
Jest może na forum jakiś temat pt. "Kupiłeś KxD? Pochwal się!"? ;-)

no to trzeba kombinować z paypalem - ja mam np przypiętego do allekarty debetowej

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Opiszon dobrze radzi :-)

Prosty przepis jak za darmo kupować przez internet i za granicą :

1.zakładamy konto na allegro i aktywujemy je.

2.składamy wniosek przez internet na allekartę.

3.mamy darmowe konto i kartę VISA.

4.rejestrujemy się na paypal i nasza kartę VISA

5.możemy płacić na całym świecie do wysokości wkładów na koncie bez większego ryzyka bo karta jest debetowa a nie kredytowa.

6.Wszystkie etapy bez wychodzenia z domu przez net da się załatwić!!!!

Też tak mam i sobię chwalę.

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
Markus napisał/a:
1.zakładamy konto na allegro i aktywujemy je.

ten sam myk można zrobić z kartą Inteligo :)

Dzięki chłopaki :) Myślę, że w tym przypadku skorzystam prawdopodobnie z propozycji griffina, ale wasze pomysły też na pewno wykorzystam w przyszłości ;)

Matewka napisał/a:
Dzięki chłopaki :) Myślę, że w tym przypadku skorzystam prawdopodobnie z propozycji griffina, ale wasze pomysły też na pewno wykorzystam w przyszłości ;)

Jak by co to pisz na PW.
Zalatwie co bede mogl w miare mozliwosci.

sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007

seweryn1  Dołączył: 11 Lip 2007
sunshine ale inni znalezieni przez ceneo dają dwa lata gwarancji za taką cenę.

sunshine napisał/a:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=405281917

Tak oglądam go i coś mi nie pasuję.Po pierwsze co zauważyłem to jego kolor - jakiś taki plastikowy ;-) , a później że nie ma ani kółek ani zielonego guzika :evil: . A w opisie stoi:
Cytat
Posiada wszystkie funkcje gripa D-BG2.

Skocz do: