Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
gin z tonikiem napisał/a:Spsuło się, czy może coś sobie przestawiłem w menu
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
plwk napisał/a:gin z tonikiem napisał/a:Spsuło się, czy może coś sobie przestawiłem w menu
Jeśli masz body w trybie manualnym to tak działa, aby działało wyzwolenie migawki dopiero po potwierdzeniu ostrości to w body musi być włączony AF.
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
gin z tonikiem napisał/a:Czy raczej ta Cosina coś tam zwiera, czego nie powinna?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
gin z tonikiem napisał/a:Czyli, co? Obiektywy bez styków, zwierają styki na puszce? Czy raczej ta Cosina coś tam zwiera, czego nie powinna??
plwk napisał/a:Na odwrót, Cosina nie zwiera styków a powinna.
ian napisał/a:która dotyka styków korpusu musiałem oczyścić z farby
gin z tonikiem napisał/a:a bardzo sobie wziąłem do serca, te dowcipy o potwierdzeniu ostrości ze słoikiem i myślałem, że takie obiektywy są "niewidoczne" dla body.
No, tak. Ale jednak zachodzi interakcja z body. Myslałem, że korpus nie musi "wiedzieć", że ma "coś" na bagnecieathomer napisał/a:Dlatego poniekąd masz rację z tym "niewidocznym"obiektywem
gin z tonikiem napisał/a:Myslałem, że korpus nie musi "wiedzieć", że ma "coś" na bagnecie
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
dagio napisał/a:do pomiaru światła nic nie musi wiedziec