LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
W czym trzymacie filtry
Zastanawiam się jak najwygodniej przechowywać filtry w plecaku fotograficznym. Oryginalne pudełko jest trochę za duże, zastanawiam się nad dwoma innymi możliwościamiMa ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Domyślam się tylko, że pierwsze rozwiązanie może trochę słabiej chronić filtry niż rozwiązanie numer 2, ale też pewnie będzie wygodniejsze w obsłudze od niego.

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Re: W czym trzymacie filtry
LDevil napisał/a:
Zastanawiam się jak najwygodniej przechowywać filtry w plecaku fotograficznym. Oryginalne pudełko jest trochę za duże, zastanawiam się nad dwoma innymi możliwościamiMa ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?
Domyślam się tylko, że pierwsze rozwiązanie może trochę słabiej chronić filtry niż rozwiązanie numer 2, ale też pewnie będzie wygodniejsze w obsłudze od niego.

Przyznam, że nie wiem czemu nie chcesz zostawić w oryginalnych, jeśli porownać do opcji nr 3, to chyba żadna różnica poza sposobem otwierania. Ja w plecaku trzymam w oryginalnych opakowaniach, ale jak ktoś używa Cokin i ma ich więcej niż 3, to warto pomyśleć o pudełku (oczywiście twarde), bo jest poręczniejsze/mniejsze. Pewnie podobnie może być przy Twoich filtrach. Ile ich masz?

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Mam 3 filtry polaryzacyjne: 52, 58 i 67. Wszystkie trzymam w oryginalnych opakowaniach.

Skocz do: