Wojt  Dołączył: 05 Sie 2008
Gdzie kupić k200d?
Olsztyn,Elbląg-te strony ,i jak sprawdzić czy aparat nie był "pokazowy"przez ostatnie pół roku?
Dzięki z góry.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Cen poszukaj w pierwszym watku od gory:
http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=1

[ Dodano: 2008-08-05, 19:52 ]
Wojt napisał/a:
i jak sprawdzić czy aparat nie był "pokazowy"przez ostatnie pół roku?
MediaMarkt i Saturn maja zwykle drogo, ale warto tam kupic tylko i wylacznie dlatego, ze jesli wezmiesz aparat z tasma na pudelku, masz 100-procentowa gwarancje ze nie bylo nim nic trzaskane, ani nie byl wystawowy ;]

dzięki za szybką odpowiedź ,tylko co sie dzieje ze sprzętem ,który wraca z jakiś powodów do sieci sklepów ,też jest pakowany taśmą ,to chyba nie jest takie oczywiste że ma sie pewność w 100%?

Wojt napisał/a:
tylko co sie dzieje ze sprzętem ,który wraca z jakiś powodów do sieci sklepów
pierwsza podstawowa rzecz, to do sieci MediaMarkt i Saturn Planet, wracaja tylko aparaty w nienaruszonym stanie. Pracownicy dzialu foto oceniaja, czy sprzet nie nosi sladow uzywalnosci itd.

Wojt napisał/a:
to chyba nie jest takie oczywiste że ma sie pewność w 100%?
Dlatego jesli tak bardzo Ci na tym zalezy zeby miec dziewice, o co dzisiaj zreszta ciezko, to radze, abys poprosil o aparat, ktorego pudelko jest zapakowane tasme (w Saturnie biala tasma).

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
Ja brałem na fotozakupy.pl za 1900 z gripem i kitem. Oni tam nie mają wystawy więc i powystawowy egzemplarz nie grozi ;)

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
nazgul napisał/a:
Oni tam nie mają wystawy

nazgul, mają :)

wiesz na oglądałem się co robią ludzie ze sprzętem za granicą a potem go oddają ,i wybacz ale ocena pracowników z mm to kpina,nie wiem jak dział foto i w ogóle u nas ,ale myślę że "cwaniaków"nie brakuje,myślałem że jest jakiś solidny sklep specjalizujący sie tylko w aparatach ,nie chodzi o dziewice,parę klapów nie problem,ale macant totalny albo jakiś przewojowany i wrócony to przykro by było :-/
co do tej taśmy to zkładają ją pracownicy na zapleczu,bandownica i jazda,to żaden wykładnik :roll:

kafciok napisał/a:
nazgul napisał/a:
Oni tam nie mają wystawy

nazgul, mają :)

Ale ja nie tę miałem na myśli :D :D :D

janek_wu  Dołączył: 26 Maj 2008
Fotozakupy mają normalny sklep w Tarnowskich Górach więc teoretycznie może się trafić sprzęt z wystawy, choć takie prawdopodobieństwo ze względu na proporcje sprzedaży wysyłkowej i stacjonarnej jest niewielkie.

Wojt napisał/a:
i wybacz ale ocena pracowników z mm to kpina,nie wiem jak dział foto i w ogóle u nas ,ale myślę że "cwaniaków"nie brakuje,myślałem że jest jakiś solidny sklep specjalizujący sie tylko w aparatach
Bardzo prosilbym o rozwiniecie tego, oczywiscie na prv jesli mozna.

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
perl, A to nie jest tak, że pudełka wiązane są taśma na magazynie ;-)

Ps. Taśma często gęsto jest luźna i można swobodnie ją zdjąć z pudełka... nie mówię o foto bo te mają z reguły pudełka w gablotach pozamykanych ;-)

siwyyy77 napisał/a:
w gablotach pozamykanych

I wlasnie o tym mowie.

Lustra leza w gablotach. Czesc jest zatasmowana, czesc nie.

No a jak jest z taśmowaniem :?:

Nie wiem :-D

To wszystko dzieje sie na pewno przy udziale ochrony itd.

Wątpie... zwykła wiązarka z firmową taśma na magazynie, obsługiwana przez magazynierów, sprzedawców ;-)

poszło na prv
co do oceny zwrotów (drogiego sprzętu),nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości ,ale tak owe są ,zakładając że towar jest w idealnym stanie to nowy już nie jest
napisałem na prv i tu też zaznaczę że nie chciałem nikogo obrazić,tylko ominąć sytuacje w której kupię stary nowy aparat z jakimś zonkiem
kiedyś nie było takich problemów -sprzęt był w sztuk jeden,chętnych 100 nikt nic nie zwracał he he
a taśmuje siakiś praktykant nie wnikając co jest w środku ;-)
inna sprawa że jak człowiek ma pecha to i tak trafi na model z poniedziałku
rozumiem że firmowego sklepu pentaxa ze świecą szukać :-?

domcio  Dołączył: 23 Lis 2007
Ja pół roku temu kupowałem komuś k100 w MM.Pierwszy zwróciłem bo było troche pyłków na matrycy.Drugi oddałem bo pierwsze zdjęcie nim wykonane miało nr520.Więc sprawa wiadoma.Trzeci wziąłem-numer startowy miał 1 a na matrycy i tak było kilka minimalnych pyłeczków,ale zostawiłem już go, bo stwierdziłem że te płki to chyba normalka,zresztą w praktyce nie widoczne.Wszystkie były z taśmą na pudełku.Ten drugi ewidentnie był używany,no bo skad 520zdjęć.Musiał być zwrot,więc obsługa zapakowała z powrotem i może jakiś jeleń się znajdzie :-D

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
nazgul napisał/a:

Przyznam się, że nie rozumiem... ale to w sumie nie ma znaczenia :D
Mają wystawę, ale gablotkową, co nie znaczy, że nie można sobie pooglądać :) Zawsze pod okiem sprzedawcy!

[offtop]
Taka ciekawostka - w Fotozakupach często zaopatruje się koleś z kabaretu Mumio, ten z jasnymi włosami. Wielokrotnie go tam widziałem - sprzedawca powiedział mi potem, że jest strasznie dociekliwy i długo wszystko ogląda :)
[/offtop]

kafciok napisał/a:
nazgul napisał/a:

Przyznam się, że nie rozumiem... ale to w sumie nie ma znaczenia :D

Miałem na myśli witrynę internetową :D :D :D

Ila  Dołączyła: 14 Lip 2008
Polecam fotozakupy,k200 nie ruszana -start od nr 1-ale,pudełko podniszczone i otwierane Uwaga na wyrażne życzenie kitowy obiektyw II

Skocz do: