Krasio1  Dołączył: 06 Lip 2008
Gdzie można kupić matówke do kadyszki??
Witam wszystkich.
Wie może ktoś gdzie można kupić matówke do k10d z przyżądami do manualnego ostrzenia(klin i te coś dookoła :D) .Bardzo zależy mi na czasie bo w ten piętek (8) jest mi b.b.b.potrzebna a starą deka przytarłem przez nieudolne czyszczenie (moja wina).I teaz jest "ciemna" Ale nie ma co płakać bo i tak mam 4 manualne szkła i 1 z AF więc i tak mażyłem o klinie.......

Prosze o pomoc -mam do wydania 120zł

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
zdaje się, ze Pietras dystrubuje je. Z nim sie skontaktuj.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ale nie ma aktualnie na stanie, z tego co pisał na forum

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Re: Gdzie można kupić matówke do kadyszki??
Krasio1 napisał/a:
tak mażyłem o klinie.......

Marzenia o klinie to na kaca.
Do piątku to na zakup nie licz, raczej proś kogoś mieszkającego niedaleko, aby Ci pożyczył. Zakup to 50-60 zyli na ebayu, ale zanim to dojdzie z Chin, to trochę wody upłynie.

Ice  Dołączył: 25 Sie 2007
A ja się zapytam tak z głupia franc - czy do zakupu np. matówki na ebay potrzebna jest karta kredytowa czy można tego dokonać w jakiś prostszy sposób bez jej wyrabiania?

Ja również rozglądam się za matówką do K10D, tyle że tradycyjną z dodanym podziałem na pola (LL-80)

DJ_Direct  Dołączył: 03 Cze 2008
zalezy od tego jaka forme zaplaty daje Ci spredajacy. To tak jak na allegro - nie wszyscy daja opcje "platnosc przy odbiorze", niektorzy jedynie platnosc przelewem z gory, albo platnosc allegro itp. Tak samo jest na eBay - stosuje sie PayPal najczesciej (tu potrzebna jest karta), wzglednie bank transfer - czyli przelew bankowy.

nazgul  Dołączył: 15 Paź 2007
Przy czym uwaga: Bank może nie zezwolić na przelew do nierezydenta - takie prawo. Przy PayPalu nie ma takiego ryzyka - firma ma siedzibę w PL i przelew do niej jest ZAWSZE legalny. Działa jak bank templariuszy - wpłacasz w jednej komandorii a odbiorca odbiera w innej :) :D

espresso napisał/a:
Kupiłem na ebayu, mr HAODA sprzedaje, listonosz Ci do domu przyniesie. http://haodascreen.com/othercameras.aspx niestety musisz liczyć tak z 10 dni... ale ma najlepsze

Lepsze niż KatzEye?

Krzychoo  Dołączył: 13 Wrz 2006
A może tak komuś chciałoby się zorganizować akcję zbiorowego zakupu KatzEye'ów? Po doświadczeniu z chińską matówką do K100D jakoś tak sceptycznie jestem nastawiony do takich wynalazków jak ta Haoda. Chyba, że to jakaś wyjątkowo dobra matówka, wyprzedzająca myślą techniczną wyrównany, niski, chiński poziom.

Krasio1  Dołączył: 06 Lip 2008
Udało mi sie kupić matówke od jednego z forumowiczów już ją mam w kadyszce-revelacja

Akai  Dołączył: 06 Sty 2008
Katz Eye to droga zabawa.Zamowilem taka w wersji OptBright z dodatkowymi liniami (architecture grid) i wyszlo 200$ +wysylka.Dodatkowe oznaczenie punktow AF to kolejne 50 $.Mam nadzieje, ze nie pozaluje.

forestowy
[Usunięty]
espresso napisał/a:
Kupiłem na ebayu, mr HAODA sprzedaje, listonosz Ci do domu przyniesie. http://haodascreen.com/othercameras.aspx niestety musisz liczyć tak z 10 dni... ale ma najlepsze

jego matóweczki mają klin prosty czy 45 stopni ? Rozumiem że raster w standarcie.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Akai napisał/a:
Katz Eye to droga zabawa.Zamowilem taka w wersji OptBright z dodatkowymi liniami (architecture grid) i wyszlo 200$ +wysylka.
No dobrze, Optibright daje wg nich znikomy uzysk przy jasnych szkłach (dopiero +1EV przy f6.3). Linii też nie trzeba brać koniecznie. A połowa Twojej ceny to właśnie te dodatki. Za wersję podstawową wcale nie jest tak drogo - mam i sobie bardzo chwalę.

Jarek ma racje.Sama gola matowka to ok 105$.Zamawiana u zrodla, czyli producent.link do strony producenta

[ Dodano: 2008-08-07, 21:02 ]
I mam nadzieje,ze nie bedzie zabawy z tymi cholernymi podladkami, bo od pozycjonowania tych "chinczykow" glowa rozbolec moze.Odpisali mi, ze jest dokladnie takiej grubosci jak oryginal.Pacisz paypalem i wysylaja do odbiorcy.Na sztuczki pt. gift nie ida,wiec i clo uwzglednij, chyba, ze podesla to do kogos w stanach, a dalej juz kwestia kombinacji.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Akai napisał/a:
I mam nadzieje,ze nie bedzie zabawy z tymi cholernymi podladkami,
Nie będzie - nie ma w zestawie żadnej podkładki. Trzask, wyjmujesz, trzask, zakładasz.

Uff...Co za ulga.Jakby Jezusik bosymi stopkami....

no i teraz mam klina - Haoda vs. Katz Eye..... what da fuck :( Za Haode 80$ za KatzEye 160 bodaj z opcja OptiBright.... roznica 2x ale jesli Haoda mialby nie dac rady... Jakies opinie tych co Haode uzywali lub uzywaja??

Tu tak jest zazwyczaj.Zadajesz jedno pytanie i w mgnieniu oka masz ich juz cala serie.Dalej bedzie juz tylko gorzej :-)

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Akai - coby ci namieszać to kuknij TU
Też nie używałem podkładek choć były w zestawie - pęsetka, specjalny chwytak do matówki i nawet kondonki też.

[ Dodano: 2008-08-07, 22:34 ]
I luknij jeszcze TU

JackDeJack.Nie pomyliles nieco adresata? :-)

[ Dodano: 2008-08-07, 22:51 ]
Ale zapewne niektorzy beda wdzieczni i za te informacje :-)

Skocz do: