W sumie na sam koniec, na parę dni przed powrotem do Polski znalazłem dzisiaj sklep fotograficzny, który co prawda przedstawia się jako "Canon center", ale jest standardowa wystawka Pentax/Samsung x20. Co ciekawe, w gablotce z "second handem" znalazłem Pentaxa 645 za 800zł w pięknym stanie... więc jakby ktoś był w okolicy Corporation street - Jobs Digital Photo Video Center - tak się to jakoś zwało - to można podejść... Inne elementy stajni Pentaxa poza standardowymi aparatami Pentax/Samsung i kitowymi pentaksami niestety tylko na zamówienie,ale ściągają w ciągu max 3-4 dni. Do tego mają sporą wystawkę porządnych statywów. Łażąc po centrum znalazłem też sklep ogólno-elektroniczny w którym na wystawce sprzętu muzycznego znalazłem bossskie statywy np. do wieszania tła, czy blend... Są to statywy do podnoszenia kolumn nagłośnieniowych czy wieszania oświetlenia - naprawdę masywne, solidnie wykonane i wykończone. Cena - w zależności od wielkości i ilości wyposażenia 25-39 funtów czyli śmieszne, zważywszy cenę tego sprzętu w PL. Nie wziąłem tylko dlatego, że mój bagaż i tak już jest na granicy nadwagi.