luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Adapter wężyka spustowego do wyzwalania lampy.
Witam.

http://img49.imageshack.u...0/kostka3rm.jpg

Jak się nazywa "fachowo", i gdzie można dostać?

Są jakieś inne alternatywy do podpięcia lamp studyjnych (w k10d), wykluczając fotocelę?

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
Naprzykład tu, choc to trochę inny wynalazek niż ten, który pokazałes - to co chcesz też widziałem na allegro, jesli znajdę to dam link

EDIT:

tu masz sam kabel synchro, a kostki aktualnie nie widzę na allegro, ale zazwyczaj jest, monitoruj ten dział - jak gdzieś będzie to własnie tam

To nie to.

Kadyszka nie może być bezpośrednio podłączona do lampy studyjnej (na wężyk synchronizacyjny), więc potrzebny mi taki bajer.

[ Dodano: 2008-07-16, 16:11 ]
Dzięki.

vito157  Dołączył: 28 Maj 2008
A czemu boli cie fotocela? Ja kupilem swoja za 28 euro. Wiec to nie majatek. A wygoda wielka, bo nie ciagne za soba 5 metrow kabla.

A fotocela sprawdzi się w plenerze? 2 lampy w parasolach będą współgrać z wyzwalaniem ich z aparatu w jasnym swietle?

vito157  Dołączył: 28 Maj 2008
Tak. Moja wyzwala - a wcale nie mam jakiejs markowej fotoceli. Kiedys, jak jej jeszcze nie mialem, stosowalem taki trick: przyklejalem plastrem kawalek brystolu przed lampa wbudowana i walilem w sufit. Tez sie wyzwalalo. Gwoli scislosci dodam, ze cwiczylem to z jakims soniaczem, a nie K10.

przekonaliście mnie

Skocz do: