razz  Dołączył: 21 Lip 2008
  Promocja w Biedronce
Dzisiaj w ofercie Biedronki pojawiły się toby i plecaki foto oraz statywy:
Torba na aparat lub kamerę - cena 34,99
Plecak na aparat i laptopa - cena 59,00
Statyw 155cm - 49,99

Torba jest dobrej jakości i spokojnie zmieści się aparat + 2 obiektywy - polecam za ta cenę :)

Plecak jest jeszcze lepszy (sam go zakupiłem) bardzo dobrej jakości (produkt firmy PASO), spokojnie zmieści się aparat + 4 obiektywy + mniejszy laptop i jakieś mniejsze graty. W moim przypadku bez żadnych problemów wchodzi K20D + DA 50-200 + DA 18-55 + laptop Dell D410 i mniejsze p***** jak ładowarka, dekielki, osłony i jeszcze jest dużo miejsca :)

Statyw od razu sobie odpuściłem bo mimo ze wygląda całkiem nieźle to jest leciutki :(

Tak że Panowie jak ktoś potrzebuje Torby lub plecaka to szybciorem do Biedronki :) Ja sie jeszcze zastanawiam czy nie kupić torby mimo ze plecak już mam, w końcu cena jest śmieszna :)

pkosela  Dołączył: 25 Lip 2006

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Też kupiłem ten plecak. Nie jest jakiś rewelacyjny, ale jeśli weźmie się pod uwagę cenę, to okazuje się całkiem fajny. Wchodzi laptop 15,4". Wszystko obszyte miękkim materiałem od wewnątrz, dół sztywny.

Plecaki szybko im schodzą, torby już nie bardzo. Nie dziwię się, bo te torby wyglądają dosyć kiepsko. :-)

W każdym razie dzięki za cynk.

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Ja też dziękuję :-)
Czarno-granatowy "PROFESSIONAL DIGITAL" właśnie zagościł u mnie w domciu.

Lord  Dołączył: 19 Mar 2008
Też dzisiaj po pracy przejdę się do biedronki zobaczyć plecak. Niestety nie mam ze sobą aparatu, ale mam nadzieję, że "na oko" uda mi się ocenić. Jeśli jednak po przymierzeniu w domu nie będzie mi odpowiadał to wystawie najwyżej do na sprzedaż

W tym plecaku wnętrze się całkowicie reguluje. Teoretycznie można ustawić plecak na body z podpiętą lufą 30-centymetrową. :-) I dostęp do reszty po bokach zrobić.

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Widziałem je przed chwilą. Torby są bardzo ładne czarne z kolorową kieszonką.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
A warte cośkolwiek te torby? Plecak mam, ale coraz bardziej pragnę mieć torbę, niestety plecak nie zawsze jest odpowiedni..

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
a ja pragnę mieć plecak własnie.
Ale taki, żeby oprócz aparatu zmieściły się moje klamoty różne.
Ten z Biedronki da radę?

256mb  Dołączył: 26 Maj 2008
Plecaka już nie było a torby nie należą do takich największych.

YellowLabel napisał/a:
Ten z Biedronki da radę?

Dość spory jest. Mój służbowy Dell wchodzi z luzem, a mierzy sobie 36x27x4 cm.
Na wysokość plecak ma koło 43cm, szerokość koło 30, dno ma koło 18 cm "głębokości". U góry jest trochę płytszy.

EDIT: Na stronie Paso go nie znalazłem. Może to jakiś exclusive ;-) dla Biedronki

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Czyli, że K10D z gripem wejdzie lajtowo? :->

afroman  Dołączył: 02 Wrz 2008
Dzięki za cynk!

Właśnie zaraz po pracy skoczyłem i kupiłem ten czarny cały! Tylko kicha bo kartą nie można zapłacić (wydaje mi się, że w Biedronkach w Nowym Sączu chyba płaciłem kartą a tutaj w Krakowie dupa) i musiałem się w szczycie komunikacyjnego ruchu wracać do bankomatu (1h w plecy, ale schowanego koszyka z zakupami mi nikt nie tknął).
Wg mnie podobny do Case Logic SLRC4, tylko za 1/4 ceny (tylko 4 razy gorszy z pewnością nie jest, wręcz powiedział bym że bardzo podobny :) Torby się mi takie...mocno chińskie wydały. No i miękke są i niewielkie, na Nikona D40 się nadadzą. A plecaczek super. Jeśli szwy nie puszczą to będzie to jeden z moich najlepszych zakupów foto w kategorii "jak nie ulec tzw. magii marki Hama w Media Markt/Saturn" :) :)

razz, pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję za info!

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
dzięki tej wiadomości też właśnie nabyłem czarny plecak. Wygląda na solidny i w dotyku taki właśnie jest. Oby tylko przytoczone szwy nie puściły. Z laptopem na plecach wygodny. Cóż za takie pieniądze tylko brać :-D

[ Dodano: 2008-09-08, 20:57 ]
razz, dzięki

soylentgreen  Dołączył: 16 Lut 2008
ja tez nabyłem cały czarny. plecak wydaje się solidny, z systemem przegródkowym gorzej.
próbowałem różnych kombinacji i nic mi nie pasuje. macie jakiś pomysł jak poradzić sobie z przegródkami?

soylentgreen napisał/a:
próbowałem różnych kombinacji i nic mi nie pasuje

Hehe :-) mnie podobnie. Ale na razie "na sucho", bez aparatu.
Metoda "na CaseLogic SLRC-4" nie bardzo działa - mam wrażenie, że w Paso brak 2 bocznych ścianek, do których można się "przyrzepić" przegródkami - a które najwyraźniej są w CL.
http://www.caselogic.com/...m?modelid=57080

Pokażę jutro, jak ustawiłem przegródki. Oczywiście inaczej niż narysowane na metce.

Lord  Dołączył: 19 Mar 2008
Udało mi się kupić ten plecak w wersji granatowej - bardzo ciemny.

Nie wiem jednak, czy będzie mi odpowiadał, bo na razie nie mam co w nim nosić ;-) .

Myślał już ktoś nad ułożeniem pianek w środku. Ten obrazek na metce nie nadaje się, bo boki odchylają się, a na szkicu właśnie do boków przyczepione są rzepy. Może jakieś koncepcje zagospodarowania wnętrza?

Jeśli nie będę miał co w nim nosić to być może będę chciał pozbyć się go - może komuś się bardziej przyda. Na razie chcę jakoś rozplanować to, co można zrobić w środku ;-)

Lord napisał/a:
Ten obrazek na metce nie nadaje się, bo
jest zerżnięty z CaseLogica :mrgreen:

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Przechdząc przypadkowo przez biedronkę potknąłem się o taki plecak (dosłownie!) ale jakoś mnie do siebie nie przekonał. Co prawda nie przyglądałem się mu dokładnie ale w biedronce kupuję tylko bułki i :-B czasami jak carlsberg jest albo żywiec.
Dajcie znać jak jest z jakością wykonania tego plecaka bo choć mam 2 torby to dla plecaka też znalazło by się miejsce. A i czy k10 wejdzie z gripem?

Skocz do: