pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Tanie manualne szkła do pleśniaka
Szukam jakichś tanich szkieł do ME. Widzę straszną posuchę w ogniskowej, która mnie interesuje, jako obiektyw do każdej okazji. Konkretnie chodzi mi o coś w pobliżu 35mm. Na ebayu angielskim jest jedna 40/2.8 pancake manualna. Ciekawe za ile zejdzie. Do ME pasowałaby jak ulał. 50/2.0 też jest fajną ogniskową, ale nie tak fajną jak 35mm. 28 jest zdecydowanie za szerokie dla mnie.
Czy Pentaks naprawdę wypuścił tak mało szkieł 35mm??? Czy to spowodowane jest tym, że 35mm występują przeważnie jako zoomy. Już na PK ???

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
Raczej nie wypuścił mało, tylko ci co mają 35 to nie sprzedają.
Cierpliwości, młody padawanie. I Ty kiedyś swoją 35 nabędziesz :-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja tam nie wiem, ale w kolekcji mam i M35 i M40 - jakoś tak "same" wpadły w moje ręce ;-)

gompky  Dołączył: 22 Kwi 2006
w serii K: 35/3.5 (podobno najlepsza optycznie 35mm "Pentax made"), 35/2, w serii M: 35/2, 35/2.8, mało? ostatnio na alledrogo widziałem M35/2, M35/2.8 bywają w miarę regularnie (z tego towarzystwa najtańsze), nawet czas jakis temu K35/3.5 się przewinął. I to wsio tylko z serii przed-stykowych, nie wiem czy ktoś puścił więcej 35tek?

Ja ostatnio jakość mało widzę. Głównie 28mm. Muszę chyba przejść się do okulisty.
A jak widzę, to jakieś drogie.
Oby Pentax w najbliższym czasie nie wypuścił FF, bo ceny jeszcze bardziej oszaleją :evilsmile:

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
pawelek-79 napisał/a:
Oby Pentax w najbliższym czasie nie wypuścił FF, bo ceny jeszcze bardziej oszaleją

Przesiądziemy się na Nikony, taniej będzie :mrgreen:

MiQ27 napisał/a:
Przesiądziemy się na Nikony, taniej będzie

Liczę na was ;-)

Skocz do: