gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
program do przygotowania zdjęć do wydruku na A4
chodzi mi o jakiś program do łatwego złożenia kilku fotek na format A4, tak aby maksymalnie wykorzystać miejsce na arkuszu papieru fotograficznego i wydrukować na domowej drukarce.

gompky  Dołączył: 22 Kwi 2006
a darmowy ma byc? bo z pewnością złożysz w Corelu, także programach do obróbki obrazków jak Photoshop, z darmowych w Gimpie. jak drukarka bardziej foto, to może w drukarkowym sofcie coś jest?

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
W pakiecie ACDsee coś takiego chyba jest:
http://store.acdsee.com/s...US/Currency.USD

Cytat
a darmowy ma byc?

no najlepiej by było aby był darmowy. ;-)

Yaner  Dołączył: 11 Sie 2008
Sprawdź oprogramowanie dołączone do drukarki.
W obecnie sprzedawanych drukarkach kolorowych zwykle jest jakiś asystent
drukowania i takie sprawy jak dopasowanie fotek do strony załatwia zwykle świetnie.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
wydaje mi sie ze spokojnie zrobisz to w irfanie - ja robilem tak wgladowki

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
Nie wiem jaki system posiadasz ale w windowsie xp jest coś takiego wbudowane. Zaznaczasz kilka zdjęć i prawoklik -> drukuj a potem w kreatorze chyba da się ustawić by kilka zdjęć na jednej kartce umieścić

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Najszybciej do tego celu wykorzystuję Worda :-P . Gimp coś mi nie chce drukować, niezależnie od wersji. Narzędzie wbudowane w Windowsa marnuje dużo przestrzeni na arkuszu ;-) i samo przycina zdjęcia. Word lepsiejszy.

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
drukowalem tak z acdsee, drukowalem tak z lightrooma - w tym ostatnim dobijalo mnie wstawianie dziwnych kresek, jakby ramek miedzy zdjeciami - usuwanie borderow etc nie dawalo zadnych rezultatow... dlatego mozesz sie skusic na acdsee, bo masz jakby za darmo... http://pentax.pl/wsparcie.php

mirqus  Dołączył: 20 Sie 2007
Print Pilot.
Przeciągasz na wirtualną kartę dowolną ilość fotek, swobodnie je skalujesz, rozmieszczasz, itp.

Tylko tego używam.

dzięki za podpowiedzi.
Google picasa tez ma tę funkcję o którą mi chodziło.

Skocz do: