LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
"Living is easy with eyes closed"
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Spinner napisał/a:Nie zalamujcie mnie - znowu nikt
Zorzyk - w stopce masz nawet kurka tego sprzeta...
Pzdr
Spinner
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Więc ten PSix to sobie leży cichutko na półce.
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
zorzyk napisał/a:80 mm dokładnie taki, jak pisze L-uka (wersja "zebra"). Wiem jednak, że były MC (multi-coated). Te jak pisali na prf spisywały się już znacznie lepiej.
zorzyk napisał/a:
Jednak nie zgodziłbym się do końca z opinią o kiepskiej plastyce - mam wręcz odwrotne zdanie.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
Tekst podpisu
l_uka napisał/a:zorzyk napisał/a:80 mm dokładnie taki, jak pisze L-uka (wersja "zebra"). Wiem jednak, że były MC (multi-coated). Te jak pisali na prf spisywały się już znacznie lepiej.
ja mam wersje MC (czarna). Ponizej przyklady w wykonaniu mojej lepszej polowy (jpg z aparatu bez obrobki, zmniejszony i po kompresji, bo nie mozna dawac duzych zalacznikow )
zorzyk napisał/a:
Jednak nie zgodziłbym się do końca z opinią o kiepskiej plastyce - mam wręcz odwrotne zdanie.
to chyba nie bylo co do mojego zdania, bo rowniez uwazam, ze plastyka jest piekna :)
pawel1967 napisał/a:Pentacony posiadają mniej kontrastową optykę od optyki z Umenia tzn.Kiewowskiej ,niestety mechanika pozostawia czasami niedosyt
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
vector napisał/a:[ciach] Ja wybrałem system, który na interesującym mnie zakresie ogniskowych ma tą samą średnicę filtra, migawkę centralną sterowaną elektronicznie (seiko 0) i wszytko wymienne - patrz stopka :) Gdybym miał kupić drugi średni format to na bank dalmierzową Mamiye 6 lub 7 jako aparat spacerowy :).
jmj napisał/a:vector napisał/a:[ciach] Ja wybrałem system, który na interesującym mnie zakresie ogniskowych ma tą samą średnicę filtra, migawkę centralną sterowaną elektronicznie (seiko 0) i wszytko wymienne - patrz stopka :) Gdybym miał kupić drugi średni format to na bank dalmierzową Mamiye 6 lub 7 jako aparat spacerowy :).
mamy wiec bardzo podobne doswiadczenia
jakich szkieł Bronica SQ uzywasz?
migawka seico jest miodzio, ostrzenie super - w ogole w porownaniu do K88 a nawet i P6 to odlot totalny.
(co do dalmierzy się tez zgadzam)