Gavreel  Dołączył: 21 Sie 2008
Gdzie na pierwszy zimowy mini-urkop?
Witam,

lada dzień mam zamiar wybrać się na urlop i mam kłopot bo zimą nie zdarzyło mi się jeszcze wyjechać na odpoczynek (nie licząc sylwestra). Znacie jakieś ciekawe miejsca w górach, które warto odwiedzić, gdzie wypocząć. Nie lubię mieścin zabitych dechami, za to lubię chodzić po górach (niskich raczej) i chciałbym się nauczyć szusować jak się uda. W grę wchodzi również Słowacja bo korzystnie wypada połączenie narty+źródła termalne pod warunkiem, że będzie w miarę tanio. Niestety z braku wozu nie bawi mnie też 10 kilkometrowy spacer na stok :)

Jeśli znacie jakieś miejsca, może konkretne kwatery w rozsądnej cenie dajcie znać.

Pozdrawiam,
Gavreel

Obiecuję przywieźć fotki :)

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Wierchomla -> link . Sama tam nie byłam, ale było kilka osób z rodziny i znajomych, więc opinie z pierwszej ręki.
Było to ze 3 lata temu, a wiem, że ośrodek ten się mocno rozwija. Stoki były dobrze przygotowane, trasy zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych. Tras spacerowych też ponoć nie brak. Konkretnej kwatery będziesz musiał sam szukać, jeśli będziesz zainteresowany.

H.M.  Dołączył: 25 Kwi 2006
Cisna, Wola Mochowa, Komańcza, Jaśliska, Puławy...
Generalnie pogranicze Beskidu Niskiego i Bieszczadów. Fajne, urozmaicone, nierezbyt wysokie góry. Dużo atrakcji różnej maści - w razie złej pogody można sie poszwędać po dolinach (kto wie, czy nie jest to ciekawsze niż po górach ;))...
Wogóle - ciekawie jest od Popradu, aż po granice ukraińską ;D

Polecam strone z mojej stopki - jest baza obiektów noclegowych.

Skocz do: