motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
kilka dni w Amsterdamie gdzie jak itp.???
Wpadl mi do glowy pomysl coby, jak juz bede mial wolne w okolicach konca stycznia, wybrac sie do Amsterdamu :-) Jest tylko jeden problem - nie mam zielonego pojecia gdzie tam mozna znalezc nocleg na kieszen biednego studenta :-P
Znacie moze jakies niedrogie "noclegownie" w tym zabawnym miescie? No i przy okazji co byscie radzili zobaczyc, a co raczej sobie odpuscic? ;-)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
[prosze udawac tego postu tutaj nie ma]
przywiez troche tego dobrego.
[/prosze udawac ze tego postu tutaj nie ma]

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
perl, jak ja wracalem z wycieczka z uczelni to 4 godziny trzepali autokar pod Koszalinem, cynk chyba dostali ze wycieczka studentow wraca.. o dziwo znalezli u kogos jakiegos malego skrecika, zarekfirowali i nie robili awantury..

motaba_virus, wybacz, bylem tam 4 dni na konferencji, codzien kilka godzin chodzilem po miescie, RLD koniecznie do zaliczenia, ja co wieczór spacerowałem tamtędy, ale nie mysl nawet o wyciagnieciu aparatu.. powaznie. Jest mnostwo miejsc warytych odwiedzenia, na pewno. Generalnie bardzo przyjaznie i bezpiecznie do poznych godzin nocnych, ale ostatniego dnia kumpla 2 czarnych z nozem skroilo z kasy.. na szczescie nie ucierpial..

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
dagio napisał/a:
ja co wieczór spacerowałem tamtędy
:-D

dagio napisał/a:
ale nie mysl nawet o wyciagnieciu aparatu.. powaznie.

http://pl.youtube.com/watch?v=G3ybinwoRiE

;-)

motaba_virus, zagadaj do tego goscia
http://pentax.org.pl/prof...wprofile&u=1091
Zapewne udzieli interesujacych Cie info.

;-)

Cytat
http://pl.youtube.com/watch?v=G3ybinwoRiE

pff.. antyreklama widze :-P

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
gdy byliśmy tam jakieś 3 lata temu, znaleźliśmy lokum - hostel w samym centrum miasta (z tym, że chcieliśmy koniecznie mieć dwójkę - to nieco więcej kosztuje), ale jeśli śpisz w większym pokoju - to zazwyczaj są sejfy, gdzie można co cenniejsze rzeczy schować. I ceny - bardzo w porządku :-) i bardzo smaczne, duże śniadanka :-)

http://www.stayokay.com/i...hostelID=356017

[ Dodano: 2008-12-03, 10:32 ]
a co do zobaczenia? z ciekawych rzeczy - muzeum seksu :D
muzeum Picassa... i włóczenie się po tym przepięknym mieście ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
dagio napisał/a:
ale nie mysl nawet o wyciagnieciu aparatu.. powaznie.

Jak ja lazilem, to widzialem mnostwo osob robiacych zdjecia :-> (08.2008)

Amsterdam turystyczny rozczarowal mnie.
Cale szczescie, ze mialem za przwodnika czlowieka, ktory w Amsterdamie mieszka i pracuje. Zabral mnie tam, gdzie turystow prawie nie bylo i wtedy zobaczylem calkiem inne, bardzo przyjemne miasto.

Spalem na kempingu Zeeburg i byl to najgorszy kemping jaki w zyciu widzialem. Od cholery ludzi, sporo bydla (takze z Polski..) i podejrzanych typkow. Na plus jedynie stolowka z tanim i dobrym jedzeniem. Generalnie lepiej zarezerwowac wczesniej jakis hotel B&B, ew. hostel.

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
ja w czasach studenckich rozbilem awaryjnie namiot na 1 noc jakies 2a km od centrum, rano sie okazalo ze spimy tam kolo amsterdamskich kloszardow... tak czy tak studentom polecam, ale nie w styczniu :]

w samym centrum jest informacja turystyczna , warto zaptyac o jakies hostele.

gorky  Dołączył: 25 Kwi 2006
hospitality club - www.hospitalityclub.org

od jakiegos czasu noclegi w roznych dziwnych miejscach na swiecie praktycznie nic mnie nie kosztuja ;)

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
cotti, o dzieki wlasnie o cos takiego mi chodzilo :-D
darius_Er, no ta opcja w styczniu raczej nie przejdzie :-P

to teraz czekam tylko na atrakcje na ktore w przewodniku sie nie natkne a warte sa zobaczenia ;-)
no chyba zeby ktos nagle znalazl nocleg w luksusowych warunkach, w centrum, z jedzeniem do syta za 2 euro/doba :mrgreen: :mrgreen:

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
polecam Vondel Park, do spania idealny, towarzystwa nie ma nawet w lecie, póki nie pada jest pięknie i bardzo tanio. Do centrum kilka minut, toalety bardzo blisko. Namiotu nie trzeba, póki nie pada (ale tam to nigdy nie wiadomo)

Zdjęcia wszystkim i wszystkiemu OPRÓCZ kobiet za szybami można i powinno się robić ;-)

Koniecznie załatw sobie rower - zwiedzanie tego miasta bez roweru to marnowanie czasu ;-) ;-)

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
perl napisał/a:
przywiez troche tego dobrego

widzę, że lubimy to samo ;-)

guerilla napisał/a:
zwiedzanie tego miasta bez roweru to marnowanie czasu

mozna też wykupić tanio bilet na tramwaj. Ja miałem chyba na 3 dni za około 10 euro.. biorąc pod uwagę gęstą sieć tramwajów (nie ma rozbudowanego metra, ponieważ Amsterdam leży na bardzo podmokłych terenach, dlatego też brak tam bardzo wysokich budowli) to też się bardzo opłaca. Jednak przestroga, że tak jak w Anglii trzeba patrzeć na ulicy w drugą stronę, czy nic nie jedzie, tak w Amsterdamie trzeba uważać przechodząc przez każdą ścieżkę rowerową.. tam zawsze rower ma pierwszeństwo, a oni nie lubią nawet zwalniać.

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
To ja tylko dodam od siebie, że z rzeczy totalnie odjechanych w Amsterdamie, polecam stary młyn - w środku miasta stoi sobie... :-) Ale gdzie to było - totalnie nie pamiętam :-)

Skocz do: