Romi  Dołączył: 17 Sty 2008
Avast znalazł wirusa czy nie zaszkodzi kasetce?
Witam. Od pewnego czasu mam problem z jakims wirusem chyba.
Avast likalizuje go tylko na pamieci wymiennej np : na pendrive lub karcie aparatu. Wysiwetla nazwę pasożyta Win32Confi(Wm) Biore usuń i usuwa ale jak che przekopiowac pliki to wyswietla sie komunikat:
RUNDLL "wystąpił błąd podczas ładowania.\RECYCLER\S-5-3-42-2.........\jwgkvsq.vmx Nie mozna znaleś okreslonego modułu.
No i foty moge jedynie przekopiowa przy uzyciu opcji eksploruj. Inaczej niec sie nie daje zrobic.
Jak kopiuje z płyty CD wszystko jest ok. To znaczy komp sam sie pyta czy przekopiowac i tak dalej . Problem występuje tylko jak kozystam z USB.
Problem lokalizuja takze innne programy np Ad -aware.
Co to może by? czy nie zaszkodzi to saftowi w puszce?
Prosze o porade co to za diabelstwo.

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
Wirus napewno nie zaszkodzi kasetce.Jak to jest wirus to napewno działa tylko pod Win.
A jak go zniszczyć hmm:spróbuj czyms takim: http://www.malwarebytes.org/

Romi  Dołączył: 17 Sty 2008
dzięki :-B .... ale nie pomogło . nadal jest to samo.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
A format karty?

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
Przy wpiętym pendrivie spróbuj po prostu opróżnić kosz :-)
A jeśli nie, to uruchom np. oczyszczanie dysku i z jego poziomu może da się usunąć stare pliki dot. przywracania systemu, itp...
Problem powstał prawdopodobnie w sytuacji, gdy plik z wirusem został usunięty do kosza (z urządzenia zewnętrznego) a przed opróżnienim kosza to urządzenie zostało wypięte. I teraz się cuś krzaczy

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
Zaraziłem praktycznie wszystkie mniej i bardziej przenośne dyski/karty podobnym paskudztwem. Pomogła poniższa metoda:

http://www.searchengines....ych-t94761.html

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
hmmm, ja ostatnio kolezance usuwalem paskudztwo sality

nie bylo latwo, zablokowany menadzer zadan, tryb awaryjny nie wchodzi, zainfekowane wszystkie pliki .exe i zablokowany skaner antywirusowy

w dzisiejszych czasach, jak latamy po znajomych czy kafejkach z pendrajwami, polecam monitor antywirusowy, wylaczenie autoodtwarzania itp

Skocz do: