adamszmu  Dołączył: 17 Lut 2008
Zamówiłem AF360FGZ przyslali AF540FGZ
Po nieciekawych doswiadczeniach z tanimi lampami postanowilem sobie kupic lampe pentaxa AF360FGZ.
Historia z kupywaniem zaczela sie prawie 2 miesiace temu. Staralem sie znalezc jak najtansze firmy znalazlem jadna - zamowilem , lapma miala byc next day delivery po 5 dniach jej nie bylo. Zadzwonilem spytalem powiedzieli mi ze nie maja mimo ze na stronie bylo ze jest. Wiec anulowalem zamowienie , firma nie pobrala mi kasy z konta alulowanie poszlo bez problemu.
Zamowilem w nastepnej firmie - ta sama histroia
Zamowilem w kolejnej firmie i znow historia sie powtarza, z tą róznica ze ta firma pobrala mi pieniadze z konta.
Zadzwonilem spytalem, pani powiedziala ze nie ma lampy i czekaja az przyjdzie.
Wiec poprosilem o alulowanie zamówienia i oddanie mi kasy, Pani powiedziala ok no problem kasa wroci na konto w ciągu 30 dni.

"grzecznie powiedzialem " ze pobrali mi kase z konta pare dni temu mimo ze widzieli ze nie maja lampy i ze nie jestem instytuja ktora pozycza kase bez odsetek i zamierzam im zalozyc sprawe sadową.
Po tym pani przęlaczyla mnie do innej osoby, która powiedziala zebym zostawil numer telefonu i ze za pare minut odzwoni.
Tak tez sie stalo, Zadzwonił pan powiedzial ze lampa zostanie wyslana dzis i ze jutro ma byc u mnie.
Faktycznie otrzymalem lampę tylko ze zamiast tej co zamowilem, przyslali przyslali AF540FGZ.
No to super, szcesliwy , usmiechniety od ucha do ucha zaczęlem testowac lape, wszystko ladnie pieknie ale po paru dniach wlączam lapę a tu na wyswietlaszu pokazuja mi sie krzaki:(
Wylaczylem, wlaczylem i to samo, wyjalem baterie wlazylem z powrotem i lampa znow zaczela działać.
Jednak teraz sie zastanawiam czy jaki mi padnie za kilka dni lub tygodni to bede mial prawo do naprawy gwarancyjnej.
Przewaznie jest wymagany dowód zakupu ja mam fakture ale na AF360FGZ a nie na AF540FGZ.
Czy w tym przypadku moja lampa podlega gwarancji?

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
adamszmu, a na karcie gwarancyjnej jest wpisany nr lampy?

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
dokładnie, jak na karcie masz numer seryjny lampy, to nie ważne jak oni ją mieli wpisaną w systemie, mogli mieć "parówki cielęce". Pieczątka dystrybutora, sklepu, numer lampy na gwarancji jest? :-) jak tak to luzik

Nie mam czegos takiego jak karta gwarancyjna:(
mam fakture na inna lampę
instrukcje obslugi
kartke z adresami serwisów
Kartke o tym ze nazwa firmy zmienila sie z PENTAX Corporation na HOYA CORPORATION
i mala kartke o tym zeby przeczytac instrukcje

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
kurde ten kraj mnie coraz częściej rozbraja

a człowiekowi jak się pofarci raz w życiu od razu mu życie kłody rzuca pod nogi

życie życie, jest nowelą

w razie czego udawaj głupa że cały czas myślałeś że masz tą lampę którą zamowiłeś
niema obowiązku chyba być specem od rzeczy które się kupuje

ich wina niech w razie W sklep się z tym fantem bawi

PS, najlepsze jest to że zmienili gadkę w ciągu 5min jak się ich postraszyło sądem

łajzy jedne

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
adamszmu, a cóż to za firma, która pobrała pieniążki nie wysyłając towaru?

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
o to widzę że angoliki jeszcze lepsze jak nasze sklepy :)

sorry Polsko za pomówienie

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
adamszmu, to skoro UK to sie nie dziwie...

siostra zamowila kiedys monitor 22 cale do kompa, mieli jakies problemy, czy cos, w koncu powiedzieli ze wyslali. Siostra wrocila do domu i sisiadka mowi ze byl kurier i zostawil przesylki. Siostra poprawia, ze chyba przesylke. Nie.. okazalo sie ze wyslali 2 monitory identyczne... widac, woleli wyslac 2 niz nie wyslac zadnego, heh.

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Ja tak miałem kiedyś z nagrywarką DVD - kupiłem przez allegro i przyszła z drobnym defektem mechanicznym. Zatelefonowałem i złożyłem reklamację, przy okazji dogadałem się, że dopłacę im na konto różnicę w cenie i mi wymienią na model z twardym dyskiem. Uszkodzoną miałem odesłać po nadejściu przesyłki z właściwą. Czekałem na przesyłkę dość długo - chyba z tydzień - wykonując w międzyczasie kilka telefonów ponaglających i... nagle jednego dnia doszły dwie pzresyłki z nagrywarkami - jedna bez dysku, druga z dyskiem...
Zresztą z Allegro jeszcze ciekawszy numer miałem - zamówiłem obiektyw (już nie pamiętam jaki - ale chyba niezbyt kosztowny) a przyszedł... korpus Z1p. Sprzedawca zamienił przesyłki.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
A bo jesteście tacy drobiazgowi ;-)

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
A tak z ciekawości, to ilu z was przyznało się, że doszło do pomyłki i oddało niewłaściwy towar i poczekało na ten co trzeba? :-?

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
tylko czekałem, aż się odezwie jakiś obrońca moralności :-P

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Cytat
tylko czekałem, aż się odezwie jakiś obrońca moralności

To była tylko kwestia czasu. :-D
Raven, nie bądź świętszy od papieża.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Przepraszam, zapomniałem, w jakich czasach żyję.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Raven, ale jak się przyznasz, że masz lewego Photoshopa... to.... eh....

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Raven - ja oddałem w obu przypadkach. Nawet bez specjalnego żalu - ani druga nagrywarka, ani Z1p nie były mi do niczego potrzebne.

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
adamszmu, mysle ze nawet jakby w lampie cos siadlo to naprawa moze wyniesc mniej niz roznica w cenie miedzy AF360 a AF540 :-P

Skocz do: