Po nieciekawych doswiadczeniach z tanimi lampami postanowilem sobie kupic lampe pentaxa AF360FGZ.
Historia z kupywaniem zaczela sie prawie 2 miesiace temu. Staralem sie znalezc jak najtansze firmy znalazlem jadna - zamowilem , lapma miala byc next day delivery po 5 dniach jej nie bylo. Zadzwonilem spytalem powiedzieli mi ze nie maja mimo ze na stronie bylo ze jest. Wiec anulowalem zamowienie , firma nie pobrala mi kasy z konta alulowanie poszlo bez problemu.
Zamowilem w nastepnej firmie - ta sama histroia
Zamowilem w kolejnej firmie i znow historia sie powtarza, z tą róznica ze ta firma pobrala mi pieniadze z konta.
Zadzwonilem spytalem, pani powiedziala ze nie ma lampy i czekaja az przyjdzie.
Wiec poprosilem o alulowanie zamówienia i oddanie mi kasy, Pani powiedziala ok no problem kasa wroci na konto w ciągu 30 dni.
"grzecznie powiedzialem " ze pobrali mi kase z konta pare dni temu mimo ze widzieli ze nie maja lampy i ze nie jestem instytuja ktora pozycza kase bez odsetek i zamierzam im zalozyc sprawe sadową.
Po tym pani przęlaczyla mnie do innej osoby, która powiedziala zebym zostawil numer telefonu i ze za pare minut odzwoni.
Tak tez sie stalo, Zadzwonił pan powiedzial ze lampa zostanie wyslana dzis i ze jutro ma byc u mnie.
Faktycznie otrzymalem lampę tylko ze zamiast tej co zamowilem, przyslali przyslali AF540FGZ.
No to super, szcesliwy , usmiechniety od ucha do ucha zaczęlem testowac lape, wszystko ladnie pieknie ale po paru dniach wlączam lapę a tu na wyswietlaszu pokazuja mi sie krzaki:(
Wylaczylem, wlaczylem i to samo, wyjalem baterie wlazylem z powrotem i lampa znow zaczela działać.
Jednak teraz sie zastanawiam czy jaki mi padnie za kilka dni lub tygodni to bede mial prawo do naprawy gwarancyjnej.
Przewaznie jest wymagany dowód zakupu ja mam fakture ale na AF360FGZ a nie na AF540FGZ.
Czy w tym przypadku moja lampa podlega gwarancji?