motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
Jaki ROM do HTC Tytn II ?
Jaki polecacie ROM do Kaisera?

priorytety to wlasciwie tylko to zeby byl:
1) szybki i stabilny
2) najlepiej po polsku
3) w miare przystepny obslugowo ;-)

a poza tym wolny wybor ;-)

zaznaczam tylko ze jestem zupelnym laikiem w tym temacie i jak bedziecie do mnie mowic jakimis skrotami i slangiem to nic nie zrozumiem ;-) :-P
dlatego tez lektura forow na ten temat niewiele mi daje :-/

Ja tam po prostu chce zeby moje HTC dostalo troche zycia ;-) bo oryginalny ROM Orange muli strasznie :-/

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
ślij PW do Przemekbelch , tak Ci doradzę :)

YellowLabel, poslalem PW moze sie zlituje ;-)

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
motaba_virus, poszukaj na mobione.pl , lub na http://forum.xda-developers.com - to chyba najlepsza strona o PDA. Jakbyś chciał to Ci podeśle jeszcze na PW jedną stronkę (programy,gry ;-) )
Jakiś czas temu troche się bawiłem w te żeczy miałem XDA a potem Palma Treo.

bizon78, na ta stronke juz zagladalem tyle ze wlasnie tam wszyscy wiedza o co chodzi mniej wiecej, a ja nie bardzo :-P (chociaz sie staram ;-) )

a za stronke na PW bylbym wdzieczny :-D

motaba_virus, ale wchodziłeś na xda ,a właściwie tu : http://forum.xda-develope...splay.php?f=378 tam zauważyłem pare roomów nawet na pierwszej stronie, a pewnie żeby poszperać to znalazło by się o wiele więcej.
A na mobione to dużo żeczy jest z właśnie z xda.
A strona na PW poleci za chwilę.

wchodzilem tylko tam pisza wlasnie o jakis manilach nie manilach itp. i ja nic nie rozumiem :-/
w dodatku nie wiem jak z ich szybkoscia i stabilnoscia dlatego was o rade poprosilem

a poza tym wolalbym polski jakis ROM a tam tylko obce

dzieki za stronke :-B

forestowy
[Usunięty]

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
motaba_virus, no witam :)

Jeżeli chcesz naprawdę szybki i stabilny (zero zwiech, resetów), to nie będzie niestety po polsku. Ale jest tak banalny w obsłudze, że zero problemów...
Bardzo upierałem się przy polskim, ale po paru dniach miałem to serdecznie w .. nosie ;-)
I w tym momencie dla mnie wybór był tylko jeden- Hyper Dragon III ew. IV (nie testowałem)
III lekko po swojemu zmodyfikowałem i była rakieta. Kaiserka w ogole nie resetowałem, nie było potrzeby. Wgraj też do otwarzania TCP w wersji ze sterownikami do Kaisera (nie będą się filmy ciąć) i jak soft nie zawiera (Hyper dragon ma) to sterowniki 3D.

Ten soft mogę polecić, będziesz mega zadowolony. Ma manilę oczywiście.
Z polskich miałem jeden, jakieś forum jest z tym softem (nazwy nie pamiętam, ale można było kuchnię i gotowe ściągnąć)- w porównaniu do Dragona zamiatał tyły ;-)
Tyle ode mnie.
Gratuluję wyboru tego PDA, to świetny sprzęt.

Co do manili, to jest coś takiego:
LINK
Dodam tylko, że na dragonie chodzi płynnie, bez zacięć i jak szalony.

Przemekbelch, no kurcze niby mial byc po polsku ale tak zachwalasz ze chyba sie zlamie ;-)

a co sadzisz o tym ktory forestowy, podlinkowal?

[ Dodano: 2009-03-01, 13:29 ]
i jeszcze obojetnie ktory hyper dragon III/IV ? bo na xda-developers jest tego tyle ze oczoplasu mozna dostac :->

Możesz spróbować najnowszego III. Najnowsze IV jest na windowsie 6.5 więc moze być jeszcze niedopracowane.
A tego od Forestowego nie próbowałem. Ale inne polskie tak.
W sumie to miałem całą mase softów na kaiserze... ;-)

ok dzieki :-B jak sie tylko Kaiserka naladuje to sie biore za update :-D

motaba_virus, min. 50% batki miej. Chociaż ja zmieniałem na dużo mniej %, ale lepiej nie ryzykować :P

bedzie miala 100% jak szalec to szalec ;-)

motaba_virus, a mógłbyś podrzucić link od bizon78? :>

jasne :-) leci PW

Przemekbelch, na pewno znałeś tą stronę :-> .Jak se przypomnę parę innych to podrzucę wam,pozapominałem sporo stron,nie były mi już potrzebne to człowiek nie wchodzi tam.Teraz mam iPhona

motaba_virus, dzieki.
bizon78, ok czekamy :-)

ROM zaladowany, smiga szybko tylko rozgryzc go do konca musze :->
ale wiedzialem ze cos po drodze s@#$$%%^%$^#ole bo oczywiscie wcielo mi liste kontaktow (spodziewalem sie tego jak najbardziej) wiec zabieram sie do kopiowania z SIM a tam... pusto, w jakims przyplywie natchnienia musialem wykasowac z SIM a bylem absolutnie pewien ze tam sa :evil:

pewnie nie ma zadnej szansy, ale zapytam:
da sie to jakos odzyskac?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
motaba_virus napisał/a:
da sie to jakos odzyskac?
spokojowo się da. To w sumie tylko kwestia czasu. Po prostu sukcesywnie będziesz dopisywał kolejne numery do listy, niejako przy okazji telefonowania/esemesowania/czego tam jeszcze. I w końcu tę listę odzyskasz, będzie jak nowa ;-)

Skocz do: