kudel  Dołączył: 11 Mar 2007
  wizjer kątowy
Zamierzam kupić ten:
http://tinyurl.com/3c5q62

ktoś może nabył coś podobnego i ma ochotę podzielić się wrażeniami??

mailowałem z kolesiem, który to sprzedaje:
wyśle przesyłkę jako 'gift' z zaniżoną wartością więc są duże szanse na uniknięcie "dodatkowych kosztów", koszt wysyłki do 10 sztuk: $26

Jeśli ktoś jest chętny na zakup razem ze mną (obniżenie dość wysokich kosztów wysyłki), to proszę o info. Zaznaczam że jestem w stanie z własnej kasy wyłożyć na 2(+ 1 dla siebie) takie wizjery (zadecyduje kolejność zgłoszeń), jeśli byłoby więcej chętnych to będę musiał prosić o kasę z góry: $32,90 + ($26/ilość chętnych) + 8pln wysyłki w Polsce (chyba że uda się nadać poleconym to chyba 5 albo 6 pln / albo odbiór osobisty we Wrocławiu)

całkowity koszt za 1 sztukę zaczyna się od max 136 pln (dla jednego chętnego + mnie, dolara liczyłem po 2.85pln), o ile się dobrze zorientowałem to za nowy wizjer kątowy będzie trzeba dać conajmniej 2x więcej, więc uważam że gra jest warta świeczki

Rozumiem doskonale, że nikt mnie tu nie zna, jeśli pomoże to w mojej wiarygodności to mogę podać swój login z allegro (na priv) - zresztą nietrudno będzie mnie tam znaleść:), oczywiście na życzenie ostatni etap, w przypadku osób za które założem, może również odbyć się przez allegro

Na opinie czekam cały czas;),
a na chętnych do końca sierpnia (przesyłka idzie 2 tygodnie, a pod koniec września szykuje mi sie dłuższy wyjazd)

żeby nie było niejasności proszę o komunikowanie się ze mną poprzez to forum (mam nadzieję że admini nie będą mieli nic przeciw takiej inicjatywie), ale jeśli pójdzie coś nie tak to proszę o kontakt przez wiadomość prywatną.

pzdr

Listę zamknę 26 sierpnia (niedziela) wieczorem (powiedzmy, że o 21). Przez weekend jestem offline, w razie wątpliwości proszę słać PW lub maile.

Do środy (29 sierpnia) do 18:00 czekam na przelewy, myślę że wszyscy zainteresowani wyrobią się do tego czasu.

Aktualna lista chętnych:
1. kudel
2. gezeb
3. bEEf
4. nichiren
5. Zdano
6. vertiico
7. matb
8. raurfang
9. dwakleszcze
10. emes47
11. Gwiazdor
12. marucha
13. Lenin
14. piter_76
15. karwal
16. bildam
17. Zbyszek
18. Slava
19. flood
20. pawelek-79
21. valdis62

legenda:
nick podkreślony - dane adresowe dotarły
nick pogrubiony - kasa dotarła

koszt: 110 zł
UWAGA: jeśli ktoś jest pewien, że odbierze osobiście (Wrocław) - kwota bez kosztów wysyłki to 102 zł

Osoby, które będą zainteresowane proszę o wysłanie od razu danych adresowych wykorzystując poniższy przycisk e-mail. W odpowiedzi wyślę potrzebne informacje do przelewu.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006

Fafniak napisał/a:
kudel, - dowiedz sie od faceta czy zmiana powiekszenia nie skutkuje rozostrzeniem obrazu.......taki efekt widzialem u kogos z forum....co bylo dla mnie dosc dziwne.....

pytanie zadałem:) pewnie w ciągu 24h otrzymam odpowiedź
choć nie wiem czy właściwie zapytałem.. możesz dokładniej opisać problem, nigdy nie miałem wizjera kątowego w ręku i pewnie stąd te niejasności.
Czy u tego kogoś po zmianie powiększenia dało się mimo wszystko ustawić ostry obraz??
rozumiem że działa to podobnie jak w zoomach... zmiana ogniskowej wymaga lub nie wymaga doostrzenia, tak?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
kudel, a co mi tam, drogie nie jest - wstępnie deklaruję, że biorę z Tobą, jutro potwierdzę.

nichiren  Dołączył: 18 Lis 2006
Wstępnie jestem zainteresowany.

Jak będzie wiadomo jaka cena to proszę nr konta na PW :)

A w ogóle to chyba Fafniak się popsuł, bo najpier się zapętlił, a potem zawiesił ;-)

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
bEEf napisał/a:
kudel, a co mi tam, drogie nie jest .
właśnie , jak się nie sprawdzi jako kątowy to
brzeszczot+klej i zwykla muszelka gotowa

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
To ja też bym się pisał na coś takiego.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja chyba też byłbym zainteresowany, ale do końca miesiąca jestem raczej niewypłacalny :-/

I przy okazji - skoro daje się to podpiąć pod k10/k100 itp. cyfranki to będzie działało także z tradycyjnymi aparatami na film? Bo chyba muszla ma takie same wymiary?

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
jezeli by pasowało do samsunga gx-10 to z checia wezme :)

czyli pisze sie na to, o ile jest miejsce jeszcze :)

matb napisał/a:
Ja chyba też byłbym zainteresowany, ale do końca miesiąca jestem raczej niewypłacalny :-/

za pierwsze 2 osoby mogę założyć swoją kasę, może uda ci się kogoś z numerów 2. i 3. namówić na zamianę z Tobą miejsca ;-)

matb napisał/a:
I przy okazji - skoro daje się to podpiąć pod k10/k100 itp. cyfranki to będzie działało także z tradycyjnymi aparatami na film? Bo chyba muszla ma takie same wymiary?

sam chciałbym wiedzieć:)

ale tu są teksty z aukcji:
Comes with 3 camera adaptors that fit angle finder in different camera. (czyli razem z wizjerem są trzy mocowania do różnych aparatów)

oraz to:

Compatible Model:
Pnetax K10D K100D *IST DS DL
Canon 5D, 20D, 10D, 350D, 300D, D60, 1DII 1Ds, 1V, 30V, 3, 5
Nikon D100, D70S, D70, D50, D200, F Series
Minolta D5D, D7D, A100
Fujifilm S3 Pro, S2 Pro
Leica

są też aparaty na film na tej liście.. choć zdaję sobie sprawę że to kwestia mocowania na muszli ocznej...

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
jeszcze jakby ktos tak zamawial "hurtowo" obiektywy :D

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
kudel jeżeli o mnie chodzi to możesz założyć za matba, a do mnie pw z info o nr konta itd

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
kudel, ja nie zamawiam, ale z tego co kiedyś wyczytałem wizjery kątowę często "obcinają" część obrazu z matówki, zwłaszcza przy tak dużych wizjerach jak w K10 i przy dodatkowym powiększniu obrazu przez wizjer kątowy. Jeżeli nie chcecie później kląć na to urządzenie to zapytajcie się sprzedawcy, czy wizjer "obcina" obraz. Najlepiej jakby sprawdził go z K10, DS lub GX-1S (duży wizjer) ... lub analogiem.
Pozdrówka.

kudel, tak jak gezeb - nie musisz zakładać za mnie, rzuć dane na PW, to prześlę kasę.

raurfang  Dołączył: 26 Kwi 2007
Jestem zainteresowany.

PiotruśP napisał/a:
kudel, ja nie zamawiam, ale z tego co kiedyś wyczytałem wizjery kątowę często "obcinają" część obrazu z matówki, zwłaszcza przy tak dużych wizjerach jak w K10 i przy dodatkowym powiększniu obrazu przez wizjer kątowy. Jeżeli nie chcecie później kląć na to urządzenie to zapytajcie się sprzedawcy, czy wizjer "obcina" obraz. Najlepiej jakby sprawdził go z K10, DS lub GX-1S (duży wizjer) ... lub analogiem.
Pozdrówka.

jestem dobrej myśli bo wizjer też jest do aparatów full frame i tam może by i coś obcinał.. ale w przypadku mniejszych wizjerów to myślę, że problemów nie będzie...
ale... zapytam:)

-----------
nr konta wyślę na priv, choć wolałbym się żebyście się wstrzymali z wpłatą jak będzie jasne ile osób jest chętnych
-----------

matb: wrzucam cię na listę, wystarczy żebyś był wypłacalny od 10 września;)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
kudel napisał/a:
matb: wrzucam cię na listę, wystarczy żebyś był wypłacalny od 10 września;)

Spoko, do 10 września to nie ma sprawy absolutnie. Teraz tylko wakacje, urzędy na urlopy pojechały i mi nie ma kto pieniędzy na konto przelać :-P

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
Witam!
też się piszę na wizjer.
zainteresowany i zdecydowany.

[ Dodano: 2007-08-22, 15:58 ]
Sprawdziłem historię sprzedawcy na ebayu i tylko dwie osoby z puli nabywców tego wizjera nie były do końca zadowolone. Jedna z powodu słabej jakści optycznej, a druga, bo musiała docinać wizjer by pasował (canon).

emes47  Dołączył: 08 Lip 2007
Kudel, też jestem zainteresowany. Proszę o dane na PW, to wyślę kasę. A kwota się jakoś ostatecznie okresliła? To te 111,03 PLN?

Skocz do: