a nie wąski i ciasy jak w Canonie   ) jak i w miare dobrym powiększeniu (wiem że powyżej 1000 będzie słabo widać). Może sami polecacie jakieś inne modele (najlepiej z nakładką binokularną) Poza tym opłaca się kupować gotowe zestawy preparatów(np paczka 100 szt za 300zł myślę iż mógłbym jakieś małe zestawy ze szkoły pożyczyć  ). A tak nawiasem polecacie sklep optek.pl i astrozakupy.pl?
  ) jak i w miare dobrym powiększeniu (wiem że powyżej 1000 będzie słabo widać). Może sami polecacie jakieś inne modele (najlepiej z nakładką binokularną) Poza tym opłaca się kupować gotowe zestawy preparatów(np paczka 100 szt za 300zł myślę iż mógłbym jakieś małe zestawy ze szkoły pożyczyć  ). A tak nawiasem polecacie sklep optek.pl i astrozakupy.pl? 
"Living is easy with eyes closed"

Yesterday is history, tomorrow is a mistery but today is a gift. 
That's why it's called "present".
Gandalf napisał/a:Ale z bakteriami to już ciężko.

"Living is easy with eyes closed"
                Dołączył: 18 Wrz 2008 A tak na serio to dosyć małe są (nawet bardzo
  A tak na serio to dosyć małe są (nawet bardzo  )
  ) 
                Dołączył: 18 Wrz 2008 Do zawodu to bym mial budżet min 20x większy
  Do zawodu to bym mial budżet min 20x większy    .
  .

Ale może powodem było połączenie jak dotąd z 4 semestrami Patomorfologii, dwoma Histologii i jednym Parazytologii. Odrzuca mnie sama myśl o patrzeniu w okular :P A pewnie jeszcze nieraz będę musiał...
  Ale może powodem było połączenie jak dotąd z 4 semestrami Patomorfologii, dwoma Histologii i jednym Parazytologii. Odrzuca mnie sama myśl o patrzeniu w okular :P A pewnie jeszcze nieraz będę musiał...    
   Nie strasz mnie  Ale i tak z pewnych powodów(stypendium, nie chcę zwracać kasy bo wpisałem mikroskop) będę musiał go kupić. A mikroskopowanie kręciło mnie od małego
  Ale i tak z pewnych powodów(stypendium, nie chcę zwracać kasy bo wpisałem mikroskop) będę musiał go kupić. A mikroskopowanie kręciło mnie od małego  

Dołączył: 18 Wrz 2008Trzy okularowa głowica umożliwia jednoczesną obserwację oraz wykonywanie zdjęć, lub po umieszczeniu PC okularu podgląd obrazu oraz jego rejestrację po podłączeniu urządzenia do komputera.

heretyk
                Dołączył: 28 Kwi 2006 za miesiąc mam egzamin dwuletni. Patomorfa to ZUOOOO...
  za miesiąc mam egzamin dwuletni. Patomorfa to ZUOOOO... Dołączył: 18 Wrz 2008
                Dołączył: 18 Wrz 2008 . Co do obiektywów i okularów zdaje sobie sprawę tyle, że za tą cenę wole mieć parę okularów niż głowicę trino z której i tak nie będę korzystał(nie mam lustra a i tak będę to oglądał samemu). A kamery do mikroskopów bardzo drogie za cenę kamery VGA mam kondensor do obserwacji typu ciemnego pola. No chyba że można to zamontować do normalnego aparatu bo widziałem tylko zdjęcia w ten sposób robione metodą partyzancką(często się robi spora winieta). Poza tym mam do ciebie pytanie: nie da się normalnie obserwować wkładając do jednego okularu kamerę? Powinno to chyba działać.
  . Co do obiektywów i okularów zdaje sobie sprawę tyle, że za tą cenę wole mieć parę okularów niż głowicę trino z której i tak nie będę korzystał(nie mam lustra a i tak będę to oglądał samemu). A kamery do mikroskopów bardzo drogie za cenę kamery VGA mam kondensor do obserwacji typu ciemnego pola. No chyba że można to zamontować do normalnego aparatu bo widziałem tylko zdjęcia w ten sposób robione metodą partyzancką(często się robi spora winieta). Poza tym mam do ciebie pytanie: nie da się normalnie obserwować wkładając do jednego okularu kamerę? Powinno to chyba działać. 

Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50