Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Wiesz, nie odpowiedzieli mi, wysłałem jeszcze email-a do K-Consult, zobaczymy. Jutro może ponownie zadzwonię do serwisu i zapytam się o cenę upgradu.Marek Wyszomirski napisał/a:Argawen - Tobie też dzięki:-) Wysłałem poprzednie jeszcze pzred przeczytaniem twojej wiadomości w tym wątku. Możesz zdradzić, ile serwis chce za ten upgrade?
W serwisie Sigmy (czyli p. Randaszka)potwierdzili, że będą to robić w kraju, ale dopiero za 1-1,5 miesiąca. Muszą dostać oprzyrządowanie. Taką dostałem od nich informacje.Zbigniew napisał/a:Mogę powiedziec jedynie, że (1) obiło mi się o uszy, że apgrejd mają robić w Polsce i chciałbym jakoś to potwierdzić (na tak lub nie).
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Dzwoniłem do serwisu dzisiaj, chyba mnie trochę zbyli. Poprosili o e-mail z tym zapytaniem, bo akurat nie było człowieka od tego. Na razie zero odpowiedzi, ale to raptem 4 godziny . Z K-Consult nie dostałem także zadnej odpowiedzi. Czyżby nabrali wody w usta, bo nie mają pojęcia co z tym zrobić ?. Poczekam.CytatWiesz, nie odpowiedzieli mi, wysłałem jeszcze email-a do K-Consult, zobaczymy. Jutro może ponownie zadzwonię do serwisu i zapytam się o cenę upgradu.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Zależy jakie to koszty.Zbigniew napisał/a:Najwyżej wyśle się lampkę za granicę
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Wysłałem jeszcze raz zapytanie do K-Consult czy zgodnie z informacją zawartą na stronie Sigmy upgrade jest za darmo, bo serwis nic o tym nie wie. Zobaczymy, jaką otrzymam odpowiedź. Może to tylko kiepski przepływ informacji ?
A co ma do tego gwarancja. Lampa nie spełnia parametrów(P-TTL Pentaxa) i koniec. Przecież jest tylko jeden system P-TTL. Ale to oczywiście nie do Ciebie Marku . Przecież , jedyną stroną , do której mozna się zwrócić jest serwis Sigmy w danym kraju. Oczywiście, moja lampa była zakupiona w Polsce. Taka mała dygresja.Marek Wyszomirski napisał/a:Piszą tylko, że na pewno konieczne będzie przedstawienie gwarancji i dowodu zakupu lampy.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Najwyraźniej jeszcze nikt nie ma nowej Sigmy. Po pierwsze, powodem jest niejasna sytuacja z kompatybilnością z K100D i K10D. Po drugie dzisiaj jest 1 Stycznia, ludzie odpoczywają, leczą kaca itd. Trzeba poczekać .kibic__ napisał/a:A co z drugą częścią pytania ?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Najwyraźniej jeszcze nikt nie ma nowej Sigmy. Po pierwsze, powodem jest niejasna sytuacja z kompatybilnością z K100D i K10D. Po drugie dzisiaj jest 1 Stycznia, ludzie odpoczywają, leczą kaca itd. Trzeba poczekać .kibic__ napisał/a:A co z drugą częścią pytania ?
kibic__ napisał/a:czy na stronie sigmy takie parametry były od początku czy też jest to poprawiony obecnie zapis
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki