[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
[size=10]Posiadam Super-Kasię + Kit. Próbuję posiąść ją w całości ale jeszcze mi się opiera. Ponadto: SMC DA 50-200, SMC PENTAX-M 1,7/50 ; Revuenon 1,7/55 ; Helios 44-5 MC 2/58. Takumar Bayonet 135mm/2,5 ./[size]
Wito76 napisał/a:inżynierem automatyki i robotyki
mygosia napisał/a:inżynierem automatyki i robotyki
Trochę szkiel i żelastwa
rafalf napisał/a:Ale w wojsku na kokosy bym nie liczył raczej :(
Wito76 napisał/a:W związku z kryzysem i różnymi zawirowaniami zaczęliśmy się zastanawiać, czy praca w wojsku nie jest czasem ciekawą alternatywą na te trudne czasy, w końcu to "budżetówka" a wojsko nie jest insytucją handlową, zależną od obrotów, zysków, marketingu itp. Kasa na wojsko ma być i kropka.
Wito76 napisał/a:Szumak, Mówisz serio? Bo ten major na WKU coś tam bąknął o 3500.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Pentagram napisał/a:Pamiętaj, że jest mnóstwo różnych dodatków, w wysokości drugiej takiej pensji.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Pentagram napisał/a:jako cywilny pracownik, możesz dobrze zarabiać, ale tylko jako specjalista.
guerilla napisał/a:dlatego chłopaki jak tylko pokończą im się kontrakty pouciekają od razu...
Wito76 napisał/a:Wczoraj mój kolega z pracy był wezwany do WKU......
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
A7III
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
guerilla napisał/a:dodam że piloci F-16 zarabiają ok. 4 tysięcy pln. to chyba elita jeśli chodzi o zarobki w wojsku
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Mam kolegę na stanowisku kierowniczym w stopniu majora pion administracyjny , ponad 7 tyś brutto , ale to poufna wiadomość .CytatNawet, jak z dodatkami będzie to 2x więcej, to i tak jest to żenująco mało w stosunku do umiejętnoci i ponoszonej odpowiedzialności.
_
Szumak napisał/a:Z tego co pamiętam, to z pierwszych kandydatów na pilotów F-16 wysłanych na szkolenie do stanów wróciło chyba tylko 2, z czego jeden od razu złożył rezygnację.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10